Interdicție majoră pe stadioanele din Qatar. Decizia arabilor i-a înfuriat pe fani

Mihnea Tălău 19.11.2022, 23:52
Interdicție majoră pe stadioanele din Qatar. Decizia arabilor i-a înfuriat pe fani

Alcoolul nu va fi vândut fanilor pe cele opt stadioane ale Cupei Mondiale din Qatar, după ce FIFA și-a schimbat politica cu două zile înainte de începerea turneului. Cupa Mondială debutează duminică, când țara gazdă Qatar va juca împotriva Ecuadorului.

Budweiser este unul dintre principalii sponsori ai FIFA

Alcoolul urma să fie servit „în anumite zone din cadrul stadioanelor”, în ciuda faptului că vânzarea acestuia este strict controlată în țara musulmană.

Cei care se află în zonele corporative ale stadioanelor din cadrul turneului vor putea în continuare să cumpere alcool.

Budweiser, unul dintre principalii sponsori ai FIFA, este deținut de producătorul de bere AB InBev și avea drepturi exclusive de a vinde bere la Cupa Mondială, transmite BBC.

„În urma discuțiilor dintre autoritățile din țara gazdă și FIFA, s-a luat decizia de a concentra vânzarea de băuturi alcoolice pe festivalul fanilor FIFA, pe alte destinații pentru fani și pe locații autorizate, eliminând punctele de vânzare a berii din perimetrul stadioanelor Qatarului la Cupa Mondială FIFA 2022”, se arată într-un comunicat al forului de conducere al fotbalului mondial.

Măsurile au fost luate pentru toate stadioanele Cupei Mondiale din Qatar.

Oktoberfest Brașov 2022

„Nu există niciun impact asupra vânzării de Bud Zero, care va rămâne disponibilă pe toate stadioanele Cupei Mondiale din Qatar.

Autoritățile din țara gazdă și FIFA vor continua să se asigure că stadioanele și zonele înconjurătoare oferă o experiență plăcută, respectuoasă și plăcută pentru toți fanii.

Organizatorii turneului apreciază înțelegerea și sprijinul continuu al AB InBev față de angajamentul nostru comun de a oferi servicii pentru toată lumea în timpul Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022”, se mai precizează în comunicat.

Fanii critică decizia de a interzice vânzarea de bere

Budweiser a postat vineri pe Twitter un mesaj în care spunea: „Ei bine, acest lucru este ciudat”, înainte ca postarea să fie ulterior ștearsă.

Un purtător de cuvânt al AB InBev a declarat că nu au putut continua „unele dintre activările planificate pe stadioane” din cauza unor „circumstanțe care nu depind de controlul nostru”.

Asociația Suporterilor de Fotbal (FSA) a criticat momentul în care a fost luată decizia de a interzice vânzarea de bere pentru majoritatea fanilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...