Ingredientul secret pe care să îl adaugi în varza călită. Îi schimbă tot gustul, iese savuros așa

Stan Filon 30.06.2023, 09:26
Ingredientul secret pe care să îl adaugi în varza călită. Îi schimbă tot gustul, iese savuros așa

Gospodinele din România trebuie să cunoască acest ingredient secret pe care să îl adauge în varza călită. Gustul va fi cu totul altul, iar varza noastră călită va căpăta o textură pe care familia și musafirii noștri o vor adora!

Ingredientul secret pe care să îl adaugi în varza călită

Varza călită este un preparat pe care românii îl iubesc, însă multe gospodine s-au cam săturat să prepare aceeași rețetă ani și ani la rând. Ei bine, dacă v-ați plictisit de banala varză călită pe care o mâncăm de atâția și-atâția ani, Impact.ro vă va ajuta să schimbați puțin rețeta.

Există un ingredient secret pe care marii bucătari îl folosesc pentru a potența gustul acestui preparat. Se va simți diferența și cu siguranță veți renunța la vechea rețetă și o veți adopta pe aceasta, chiar dacă nu este foarte diferită. Ingredientul secret vine într-o cantitate destul de mică, însă schimbă cu totul gustul, dar și textura mâncării noastre preferate.

Ingredientul secret pe care sa il adaugi in varza calita
Ingredientul secret pe care sa il adaugi in varza calita

Varza, un aliment versatil

Vorbim despre banalul muștar. Ce face acest ingredient simplu? În primul rând, varza nu va mai fi tare. Muștarul conține un acid care înmoaie legumele. În al doilea rând, gustul acestui fel de mâncare se va îmbunătăți, deoarece muștarul oferă mâncării un gust ușor picant.

Chefii cu experiență au apreciat de mult proprietățile muștarului, prin urmare îl adaugă nu doar în varza înăbușită. Ingredientul poate fi folosit și pentru a îmbunătăți varza murată.

Varza este un aliment versatil, cu o aromă subtilă, ușor de preparat și de asezonat. Pe lângă cea crudă, adăugată în salate, românii mănâncă deseori varză murată sau prepară mâncăruri tradiționale cu ajutorul ei: sarmale, varză călită, ciorbe și supe.

Varza este bogată în fitonutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale. Printre substanțele active se numără: vitamina C, vitamina K, glutamină, acid folic, acid lactic, betacaroten, vitaminele B1, B6 și B9, vitamina E, calciu, sodiu, potasiu, fosfor și iod. Conține cantități mici de alți micronutrienți, inclusiv vitamina A, fier și riboflavină. Această legumă este bogată în vitaminele B6 și acid folic, ambele fiind esențiale pentru multe procese importante din organism, inclusiv funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...