Fie că o folosim la salata de boeuf sau la alte feluri de mâncare, maioneza este un preparat nelipsit din bucătăria noastră, mai ales în perioada sărbătorilor. Aceasta se face foarte ușor, fiind nevoie de doar câteva ingrediente de bază. Cu toate acestea, există și unele secrete pe care ar trebui să le știi. Ca de exemplu, ce muștar se pune la maioneză.
În zilele noastre, maioneza a devenit un preparat îndrăgit în întreaga lume. Deși găsim în comerț o gamă foarte variată de sortimente, niciuna nu se compară cu cea preparată chiar la tine acasă.
Cu ustensilele și ingredientele necesare, aceasta este ușor și rapid de făcut. În rândurile de mai jos îți vom dezvălui, însă, câteva trucuri pentru ca gustul să fie unul aparte.
Ingredientele de care care ai nevoie pentru a prepara maioneza sunt: ouă, ulei, muștar, suc de lămâie și sare. Chiar dacă ai cu siguranță în casă aceste ingrediente, este important să cunoști câteva aspecte care te vor ajuta să obții o aromă specială. Ca de exemplu, ce timp de muștar se pune la maioneză. Iată ingredientele de bază:
Ingrediente:
Mod de preparare
Gălbenușul se pune într-un bol, se adaugă lingurița de muștar și lingurița de suc de lămâie (dacă folosești gălbenuș fiert, amestecă până se sfărâmă și nu rămân cocoloașe), se picură uleiul treptat la început, eventual câte o lingură, și se amestecă până se încorporează bine.
E important ca o altă lingură de ulei să fie adăugată abia după ce lingura anterioară de ulei a fost încorporată. Odată ce maioneza începe să devină consistentă, se poate adăuga mai mult ulei. Se amestecă până când aceasta devine cremoasă și se adaugă sare după gust.
În cazul în care maioneza se taie, acest lucru poate fi remediat. Fie se adaugă un alt gălbenuș fiert și mărunțit bine, fie puțin oțet sau apă caldă. Totodată, o altă variantă ar fi să adaugi peste maioneza tăiată un gălbenuș crud amestecat separat cu puțin ulei.
Odată ce ai obținut sosul de maioneză potrivit, trebuie să știi că acesta se păstrează la rece, deoarece se poate altera destul de repede. La frigider se poate păstra aproximativ două zile. În plus, se recomandă să fie consumată cât mai repede după preparare.