Incidente la Iași cu George Simion. Se repetă episodul Emil Constantinescu

Gabriela del Pupo 24.01.2022, 11:51
Incidente la Iași cu George Simion. Se repetă episodul Emil Constantinescu

Liderul AUR a fost stropit cu cerneală de un participant la evenimentele organizate de Mica Unire în Piața Unirii din Iași. Acesta a precizat că nu organizează un protest dar că va participa la hora tradițională chiar dacă știe că este interzis, având în vedere situația pandemică.

George Simion stropit cu cerneală

Într-un interviu acordat Antena 3, George Simion a povestit ce s-a întâmplat după ce a fost stropit cu cerneală. El a spus că s-a dus la o mătușă care l-a ajutat să se curețe de cerneală. Simion a adăugat că nu poartă pică persoanelor în cauză.

George Simion a avut parte de un episod nefericit la Iași unde un participant la Mica Unire l-a stropit cu cerneală. Episodul nu este singular, pe vremea când era președinte Emil Constantinescu a fost atacat într-un mod asemănător. George Simion a declarat înainte de evenimente că a venit la Iași pentru a respecta tradiția horei din Piața Unirii și că nu va respecta regulile impuse de situația pandemică.

Vrem să facem nici mai mult nici mai puțin decât o horă. Și știm că, în orașul primarului al cărui nume nu vreau să îl pronunț, este interzis. Nu este manifestație AUR, nu vom avea steaguri de partid, invităm pe toți românii în fața Palatului Culturii pentru că este o zi națională”, a declarat George Simion, luni dimineață.

Mihai Chirica ignorat de simpatizanții AUR

Simpatizanții AUR au decis să nu respecte indicațiile autorităților și să facă hora în Piața Unirii din Iași. George Simion a declarat că va susține concertul pro-bono și că va respecta tradiția anuală a horei din centrul capitalei Moldovei.

În timpul vacanței parlamentare George Simion a făcut un periplu prin țară în care s-a întâlnit cu primarul Clujului și a încercat să obțină o audiență la Primăria Timișoara pentru unul dintre simpatizanții AUR.

Acesta este și în plină campanie pentru strângerea de semnături pentru demiterea președintelui României și la Botoșani a avut parte de un alt incident în care atât liderul AUR cât și operatorul său au fost agresivi față de mai multe persoane care au refuzat să interacționeze cu liderul.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...