George Simion vrs Dominic Fritz: “Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent”

Gabriela del Pupo 14.01.2022, 15:40
George Simion vrs Dominic Fritz: “Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent”
UPDATE
George Simion a reacționat la postarea primarului din Timișoara și a precizat că AUR se afla în primărie pentru a cere o audiență pentru Ioan Bânciu, urmașul unei victime a comunismului. De asemenea liderul AUR a precizat că acțiunea nu a fost una violentă și nu a avut nici o legătură  cu protestul Noua Dreaptă care avea loc la aceeași oră în fața primăriei Timișoara.
Știre inițială:
Mai mulți simpatizanți AUR și membrii Noua Dreaptă au pătruns în Primăria din Timișoara și au trecut de forțele de ordine fără a fi opriți. Primarul Dominic Fritz spune că nu înțelege atitudinea celor care trebuiau să păzească instituția și că cetățenii care se aflau în instituție au fost afectați de acest incident.

“Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent”

Primarul Timișoarei spune că deși este un apărător al dreptului de a protesta, în acest caz intrarea în instituție s-a făcut cu forța și că aceste intruziuni în instituțiile statului ar trebui oprite.

O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen.a scris Fritz pe pagina sa de facebook.

Primăria Timișoara, pedepsită pentru frigul din casele oamenilor. Ce a decis Dominic Fritz
Dominic Fritz

“Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic”

Dominic Fritz spune că manifestarea a fost una violentă și că nu este vorba despre un protest democratic.

“Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului.
Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte.
Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara.
Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta””
Acest incident vine în aceeași zi în care AUR a cerut demisia lui Lucian Bode pentru evenimentele și accidentele în care a fost implicată Poliția Română în ultimele zile de la accidentul în care a fost ucisă o adolescentă și o alta a fost rănită grav, până la un dosar penal în care ar fi fost protejat un șef al Poliției.
Urmăriți Impact.ro și pe