Începe războiul în coaliție? Nicolae Ciucă denunță „populismul” din majorările anunțate de PSD

Ana Anitoiu 31.08.2022, 23:00
Începe războiul în coaliție? Nicolae Ciucă denunță „populismul” din majorările anunțate de PSD

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL), a denunțat, miercuri, „populismul” din majorările salariilor și pensiilor minime ce au fost anunțate de Partidul Social Democrat (PSD).

Nicolae Ciucă, despre anunțul PSD

Nicolae Ciucă a spus că există o distanță foarte mare de la vorbe la fapte, precum și de la a face ce trebuie, a fi responsabil și un populism ce „nu are ce să caute” în prezent în comunicarea cu cetățenii României.

„În acest moment cred că sunt suficient de efervescente discuțiile pe acest subiect. Revin la ceea ce am afirmat anterior. E o distanță foarte mare de la vorbe la fapte. Cum, de altfel, este distanţă foarte mare de la ceea ce înseamnă a impune sau a comunica,

precum este cea de la a face ce trebuie, a fi responsabil şi un populism care nu are ce să caute astăzi în comunicarea cu cetăţenii ţării”, a spus Nicolae Ciucă, la finalul BPN al PNL de miercuri, după ce a fost întrebat dacă ar putea fi văzute ca populiste măsurile propuse de PSD cu privire la creșterea pensiilor şi salariilor minime.

Nicolae Ciuca denunta „populismul” din majorarile anuntate de PSD
Nicolae Ciuca. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, despre majorarea pensiilor și a salariilor minime

În ceea ce privește majorarea salariilor și pensiilor minime, prim-ministrul Nicolae Ciucă a spus că întreaga coaliție are datoria să facă analize și să aducă argumente. Șeful Executivului a dat asigurări că vor fi luate deciziile corecte în baza posibilităților existente în visteria Guvernului.

„Datoria noastră ca Guvern, a PNL, a PSD, a coaliţiei în ansamblul său este să avem grijă de cetăţenii ţării. Este responsabilitatea noastră de a avea grijă ca cei vulnerabili să resimtă cât mai uşor trecerea prin această perioadă de criză.

Cu toţii avem datoria să facem aceste analize, să venim cu ele, să le argumentăm şi, pe baza posibilităţilor existente în visteria Guvernului, fiţi convinşi că vom lua deciziile care se cuvin”, a spus Nicolae Ciucă.

Amintim că ministrul social-democrat al Muncii, Marius Budăi, a anunţat miercuri că PSD va propune în coaliţie creșterea salariului minim până la 3.000 de lei, precum și majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...