În ce țări sunt obligate cadrele medicale să se vaccineze împotriva COVID-19. Ce pățesc persoanele ce refuză

Stan Filon 15.07.2021, 20:46
În ce țări sunt obligate cadrele medicale să se vaccineze împotriva COVID-19. Ce pățesc persoanele ce refuză

Numărul țărilor unde cadrele medicale sunt obligate să se vaccineze crește zilnic! La fel crește și numărul de proteste ale oamenilor care refuză să se vaccineze! În România, se dorește ca personalul medical nevaccinat să fie obligat să plătească contravaloarea testelor.

În ce țări sunt obligate cadrele medicale să se vaccineze

Numărul de cazuri noi de coronavirus crește din nou în fiecare zi în Europa, așa că mai multe țări au decis să oblige lucrătorii din sistemul de sănătate să se vaccineze împotriva coronavirusului. Franța și Grecia au anunțat noi obligativități de vaccinare, urmând exemplul Italiei, care a făcut vaccinarea obligatorie pentru angajații din sănătate încă din luna aprilie.

Și în Marea Britanie sunt probleme. Chiar dacă numărul de noi îmbolnăviri crește de la o zi la alta, premierul Boris Johnson a spus că nu va mai impune restricții populației și se va trăi cu virusul ca și cu gripa. Cu toate acestea, guvernul Marii Britanii a decis să facă obligatorie imunizare pentru personalul din centrele de îngrijire a vârstnicilor sau persoanelor cu dizabilități începând din octombrie.

In ce tari sunt obligate cadrele medicale sa se vaccineze
In ce tari sunt obligate cadrele medicale sa se vaccineze

Proteste masive împotriva vaccinărilor obligatorii

Nu toți lucrătorii din domeniul sănătății sunt mulțumiți de această mutare. În Italia, în această săptămână, sunt audiate mai multe contestații judecătorești lansate de cei care nu vor să se vaccineze. În Marea Britanie, o petiție împotriva planului de obligativitate a vaccinurilor a atras peste 72.000 de semnături.

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat luni că lucrătorii din domeniul sănătății, angajații din centrele de îngrijire și cei care lucrează cu pacienți vulnerabili și fragili din Franța vor trebui să fie vaccinați până pe 15 septembrie. Oamenii au ieșit în stradă în Franța și au avut loc confruntări violente cu forțele de ordine. Oamenii strigă ”libertate” și spun că nu vor să fie obligați să se vaccineze.

În Grecia, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat luni că vaccinările vor fi obligatorii pentru personalul căminelor de îngrijire medicală, care vor intra în vigoare imediat, iar cei care refuză vor fi suspendați din funcții. Mai mult, din luna septembrie, vaccinrile vor fi obligatorii pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății, atât din sectorul public, cât și din cel privat. Premierul a anunțat că începând de vineri, 16 iulie, și până în luna august, doar persoanele imunizate vor avea acces la cinematografe, spectacole, baruri și alte activități care se desfășoară la interior. “Țara nu se va închide din nou din cauza atitudinii unora. Grecia nu este în pericol, ci grecii nevaccinați”, a spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...