Cum sună imnul campaniei „România vrea autostrăzi”

Ciprian Ioana 14.03.2019, 08:58
Cum sună imnul campaniei „România vrea autostrăzi”

Campania „România vrea autostrăzi” are, începând de astăzi, și un imn oficial. În clipul postat pe YouTube apare și Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului.

Imnul oficial al campaniei a fost lansat de TRUPA 9 și Vikloth. În debutul videoclipului apare și omul de afaceri care a construit primul metru de autostradă din Moldova, în mod simbolic.

De asemenea, în cadre poate fi văzut și fostul internațional Dorin Goian, îmbrăcat în tricoul naționalei.

„A fost felul nostru de a susţine campania „#sîeu” vreau autostrăzi. Sperăm şi noi ce speră toţi cei care susţin campania şi poate este primul pas spre ceva concret”.

Lucian Curelaru, TRUPA 9

Potrivit Adevărul, clipul a fost realizat de doi suceveni – Radu şi Mihaela Baran.

Punctul maxim al campaniei inițiate de Ștefan Mandachi va avea loc vineri, 15 martie, la ora 15. Atunci, mai multe companii private, instituții publice și școli au anunțat că își vor întrerupe activitatea pentru un sfert de oră.

De ce a avut succes campania „România vrea autostrăzi”

Construcția de autostrăzi este un subiect extrem de sensibil în România. S-au perindat multe Guverne pe la Palatul Victoria după anii 90, dar niciunul nu a reușit să bifeze proiecte mari de infrastructură.

Promisiuni au curs, dar puține s-au concretizat. Ștefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava, a reușit însă să pornească o campanie care s-a viralizat rapid: “România vrea autostrăzi”, care a mișcat online-ul cu ajutorul hashtag-ului #șîeu.

Ștefan Mandachi susține că reacțiile din mediul online sunt binevenite, dar dacă nu se mișcă nimic în offline, atunci totul e în zadar.

El speră ca Guvernul să se aplece mai mult asupra problemei autostrăzilor din România și să treacă la treabă.

“Sunt primari care au manifestat interes pentru a-și suspenda activitatea în mod simbolic. Politicieni, guvernanți, oameni simpli, cu toții sunt bineveniți atât timp cât acțiunea lor e pașnică“.

Ștefan Mandachi
Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe