Prima școală care se alătură protestului „15 martie” și intră în grevă

Ciprian Ioana 13.03.2019, 10:29
Prima școală care se alătură protestului „15 martie” și intră în grevă

Mai sunt doar două zile până la protestul național din 15 martie și, la cum arată lucrurile, mai toată România se pregătește să intre în grevă.

Un liceu particular din Piatra Neamț a decis să se alături mișcării inițiate de Ștefan Mandachi și anunță că elevii vor avea vineri, 15 martie, o pauză mai mare.

Practic, de la ora 15, când ar fi trebuit să intre la ore, mai primesc o pauză de un sfert de oră. Elevii, împreună cu profesorul lor, Mihai Capşa Togan, au realizat și un clip în care cer autostrăzi pentru Moldova.

Susținem inițiativa civică a domnului Ștefan Mandachi.De aceea pe 15 martie, începând cu ora 15:00, elevii mei vor avea o pauză de 15 minute.#șieu

Publicată de Mihai Capşa-Togan pe Marţi, 12 martie 2019
Sursă: Facebook
Mihai Capşa-Togan

Profesorul a declarat pentru Hotnews că au decis să susțină demersul civic pentru că mulți dintre elevii săi vor deveni șoferi în curând, așadar au nevoie de autostrăzi.

„Prin faptul că sunt profesorul lor şi ei sunt minori noi nu facem un protest, ci susţinem activitatea civică a domnului Mandachi. Am şi vorbit cu el şi l-am întrebat cum putem să-l susţinem. Ne-a zis că să facem un videoclip şi să-l postăm pe internet. În trei zile ne-am mobilizat şi l-am făcut. Elevii care au participat au peste 17 ani şi sunt din clasele a XI-a şi a XII-a. Ei s-au alăturat pentru că mulţi dintre ei sunt deja şoferi sau vor fi la anul. Pe 15 martie, la ora 15.00, le vom da pauză până la 15.15. Vrem astfel ca elevii să înveţe să-şi asume viitorul şi să le alăture la acţiunile civice care să le îmbunătăţească viaţa”.

Mihai Capşa Togan, profesor
Urmăriți Impact.ro și pe