Imagini tulburătoare cu Emil Constantinescu. Și-a făcut apariția la dineul organizat pentru Regele Charles. Cum arată acum FOTO

Badea Violeta 02.06.2023, 21:04

Charles, proaspătul monarh al Marii Britanii, a ajuns vineri, 2 iunie, la Palatul Cotroceni din București, acolo unde s-a întâlnit cu mai multe personaje importante ale vieţii politice din România, printre care s-a numărat şi fostul președinte al țării noastre, Emil Constantinescu. Iată cum arată acum fostul lider al României!

Transformarea radicală a lui Emil Constantinescu, fostul președinte al României

Imediat după încoronare, presa britanică a început să vorbească despre o posibilă venirea a Regelui Charles în România. Ei bine, iată că această vizită s-a produs mai devreme decât se așteptau mulți.

Proaspătul monarh al Marii Britanii a sosit vineri, 2 iunie, în România. Însă, înainte de a merge să se relaxeze la proprietățile pe care le deține în Viscri, suveranul s-a oprit la Palatul Cotroceni.

Aici, Regele Charles a fost întâmpinat de Klaus Iohannis, dar și de alte personalități marcante ale României. Printre acestea s-a numărat și Emil Constantinescu, cel care s-a aflat la conducerea țării noastre între anii 1996 și 2000.

Fostul lider al României fost surprins în câteva imagini și arată complet schimbat. Ajuns la vârsta de 83 de ani, Emil Constantinescu are acum mult mai multe kilograme în minus, iar trecerea timpului pare să-și fi lăsat amprenta asupra chipului său.

Citește și Regele Charles, discurs emoționant în România: „Țară de glorii, țară de dor…”!

Regele Charles si Emil Constantinescu
Regele Charles si Emil Constantinescu

„Lumea nu va mai fi cum a fost”

Retras de mai bine de două decenii din lumea politică, Emil Constantinescu a acceptat totuși să vorbească despre situația în care se află omenirea acum. Fostul președinte al României a mărturisit că evenimentele din ultimii ani și-au lăsat amprenta asupra lumii şi nimic nu va mai fi la fel de acum înainte.

„S-a abuzat de expresia: lumea nu va mai fi cum a fost şi după 11 septembrie, şi recent după Covid. Acum este sigur că lumea nu va fi mai cum a fost. Va trebui să renunţăm la temeri precum guvernanţă globală, pentru un timp şi la dezvoltare durabilă şi la orice alte proiecte pentru că acum ceea ce trebuie asigurată este pacea, dar nu o pace oricum.

Omenirea trebuie să intre într-o perioadă de reflecţie profundă, să îşi pună întrebări pe care nu şi le-a pus, dacă mai este posibil să continuăm cu cultura violenţei, dacă este normal să educăm copiii în această cultură a violenţei şi nu trebuie să încheiem un acord pentru o cultură a păcii bazată pe educaţie, de la grădiniţă până la sfârşitul vieţii”, a precizat Emil Constantinescu, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și Singura rudă din România a Regelui Charles. El este „prietenul de suflet” al monarhului britanic!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...