Imagini cu Mioara Roman din tinereţe. Petre Roman nu a iubit-o la început. Detalii emoţionante despre cei doi

Ioana Bucur 01.01.2022, 09:52

Este un model de urmat pentru femeile din România, indiferent de generație. O fire independentă, curajoasă, cu o educație aleasă, are o viață desprinsă parcă din filme. Astăzi este bunică, iar problemele de sănătate și-au pus amprenta asupra sa, însă în tinerețe era o adevărată apariție. Imagini de colecție cu Mioara Roman. De ce spune că Petre Roman nu ar fi iubit-o la început.

Mioara Roman, o apariție răvășitoare în tinerețe

După un 2021 în care problemele de sănătate au slăbit-o vizibil, Mioara Roman se reface acum într-un centru de îngrijiri medicale pentru seniori din Capitală. Chiar și acum are mereu manichiura impecabilă și merge împreună cu fiica sa, Oana, la salon pentru a se coafa, obiceiuri pe care nu le-a neglijat întreaga viață, în ciuda faptului că timpul liber era, probabil, o raritate pentru ea.

Ridurile de pe chipul său, câștigate după o viață de muncă și trăiri mai mult sau mai puțin plăcute, nu-i pot șterge trăsăturile delicate. Mioara Roman a vorbit, într-un interviu, despre anii tiniereții sale și perioada în care l-a cunoscut pe Petre Roman, bărbatul care i-a fost soț timp de aproape trei decenii.

Din imaginile care circulă în mediul online, se vede clar că Mioara Roman era o tânără superbă – cu părul lung până la genunchi -, dar aspectul fizic nu era singurul lucru de admirat la ea. Născută într-o familie de intelectuali, a avut parte de o educație aleasă, având șansa să studieze și peste hotare.

„În tinereţe am avut părul până la genunchi. Era un chin atunci, pe vremea aceea. Era foarte greu, nu aveam şampon sau uscător de păr. Îl periam în fiecare seară, dar îl spălam mai rar. Mama ne punea gaz în păr.

Părul este o podoabă mai importantă ca un machiaj. Când m-am hotărât să mă tund, coafeza a făcut 3 peruci din părul meu. Şi în prezent am părul puternic. Mă vopsesc cam la şase săptămâni acum’, spunea Mioara Roman într-o emisiune TV.

Mioara Roman a fost și o rebelă. La nici 30 de ani, era divorțată și mama unei fetițe, Catinca. Își câștiga singură existența și era „greu de prins”.

„Eram o femeie de 30 de ani, o mică divă a Bucureştiului, greu de prins, fiindcă eram foarte libe­ră. Aveam slujba mea şi copilul meu, pe Catinca, dintr-o primă şi scurtă căsătorie.

La 20 de ani, cu o mamă greco-catolică de la Cluj, nu puteai trăi cu un bărbat fără acte. Tata mi-a zis: „Bine, te mă­riţi, dar o să vezi că ce-ţi place la 20, n-o să-ţi mai placă la 30′. A avut dreptate!”, a mai povestit Mioara Roman.

Imagini cu Mioara Roman din tinereţe. Petre Roman nu a iubit-o la început
Petre și Mioara Roman

„Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început”

Mioara Roman a mărturisit că Petre Roman a fost iubirea vieții ei. S-au cunoscut în anii copilăriei. După 20 de ani, s-au regăsit. Se pare că cea care a jucat rolul lui Cupidon a fost chiar mama fostului premier al României.

„Cu Petre ne ştiam de mici. Eu locuiam pe strada Ar­gentina, iar el, cu ceilalţi trei fraţi ai lui, pe Aleea Alexandru, la o aruncătură de băţ. L-am revăzut abia în 1974. Mama lui, Hortensia Roman, era redactor-şef la Radio­difu­zi­une. Mă adora şi sunt convinsă că ceea ce-i povestea lui Petre despre mi­ne a contat foarte mult. A întreţinut ima­ginea pe care, de alt­fel, o aveam, de fe­meie extrem de ca­pabilă”, i-a mai mărturisit Mioara Roman pentru Ion Coja.

Au trăit o superbă poveste de dragoste, chiar dacă nu a fost „până când moartea îi va despărți”. Totuși, susține Mioara Roman, nu a fost iubirea chiar de la început:

„A fost o foarte mare dragoste. Ade­vă­rata iubire a vieţii mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar şi matură şi profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie.

Competitiv cum e, Petre a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu (…) Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat”, a mai spus Mioara Roman pentru aceeași sursă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...