Reţeta lui Chef Sorin Bontea de gogoşi. Ingredientele care le fac pufoase

Iancu Andreea 15.09.2021, 22:06
Reţeta lui Chef Sorin Bontea de gogoşi. Ingredientele care le fac pufoase

Una dintre amintirile culinare din copilărie o reprezintă deserturile pregătite de bunica sau mama, dintr-un aluat rapid, care reușea să cuprindă întreaga casă cu parfumul său atunci când era copt. Printre dulciurile cele mai apreciate de cei mici și cei mari deopotrivă se numără gogoșile. Acestea erau extrem de pufoase și aromate, pudrate cu zahăr și mai cu seamă proaspete. Dacă îți dorești să regăsești gustul copilăriei, încearcă rețeta lui Chef Sorin Bontea pentru gogoși pufoase. Celebrul bucătar a dezvăluit câteva secrete pentru a putea obține gogoșile perfecte, ca la mama acasă.

Cum pregătești rețeta de gogoși pufoase ca ale lui Chef Sorin Bontea

Gustul inconfundabil al unui desert pregătit în casă este amintirea preferată de fiecare dintre noi și care ne transpune în copilărie. Iar gogoșile sunt dulcele pe care bunicile și mamele obișnuiau să îl pregătească de fiecare dată când ni se făcea poftă de un desert. Totuși, pentru mulți dintre noi, pregătirea gogoșilor poate fi dificilă. Însă trucurile pe care Chef Sorin Bontea le-a dezvăluit ne pot oferi o mână de ajutor atunci când ne dorim să revenim la anii copilăriei, prin rețeta de gogoși pufoase ale celebrului bucătar.

În cadrul unui clip, postat pe pagina de Facebook “Chefi la cuțite”, Sorin Bontea a dezvăluit câteva trucuri pentru ca preparatul să iasă exact ca cel din mâinile bunicii sau mamei. Pe lângă modul de preparare, care a fost explicat pas cu pas de către vedetă, este nevoie de doar câteva ingrediente pentru gogoși. Iată cum pregătești o reţetă de gogoşi Chef Sorin Bontea.

Rețeta lui Chef Sorin Bontea de gogoși pufoase
Cum pregătești gogoși ca ale lui Chef Sorin Bontea

Rețeta celebrului Chef Sorin Bontea pentru gogoși pufoase

Ingrediente

  • 500 g de făină;
  • două ouă;
  • 100 g de zahăr;
  • 80 g de unt topit;
  • coajă de lămâie rasă și uscată;
  • coajă de portocală;
  • 11 g de drojdie;
  • un vârf de linguriță de sare;
  • esență de vanilie sau extract;
  • 250 de ml de lapte.

Modul de preparare

Pentru aluatul acestei rețete, Chef Sorin a apelat la un malaxor planetar, însă vă puteți ocupa de frământare și cu mâna. Inițial, se amestecă laptele călduț cu zahărul și drojdia, pentru ca apoi să adăugăm coaja de portocală și cea de lămâie. Toate ingredientele se amestecă cu ajutorul unui tel. Aceste ingrediente se vor lăsa deoparte, timp de 10-15 minute, până când drojdia se va activa. Ulterior, se vor adăuga sarea, extractul de vanilie, untul topit și ouăle. Și acestea se amestecă până când se omogenizează. În final, se adaugă făina și se reia procesul.

Unul dintre trucurile folosite de către celebrul bucătar pentru ca gogoșile să fie în final pufoase este acela de a pregăti un aluat moale. După frământare, se adaugă o lingură de ulei și se mai frământă puțin aluatul. De asemenea, coca trebuie lăsată la crescut, timp de cel puțin o oră. Abia apoi se poate folosi un pahar pentru a forma cercuri. Și acestea se lasă la crescut pentru încă o jumătate de oră și apoi se pun într-o tigaie încinsă, cu ulei.

Urmăriți Impact.ro și pe