Gigi Becali, spovedanie la miezul nopții. Patronul FCSB renunță la un jucător de bază din echipă. ”Toate mi se întâmplă pentru că am furat”

Andrei Cezar, Ana Chivu 30.07.2021, 10:13
Gigi Becali, spovedanie la miezul nopții. Patronul FCSB renunță la un jucător de bază din echipă. ”Toate mi se întâmplă pentru că am furat”

FCSB a fost eliminată rușinos din Conference League de Șahtior Karagandy, după un meci terminat la loviturile de departajare. (1-0 în tur, 1-2 în manșa secundă și 3-5 după loviturile de departajare). Este pentru prima dată în istoria recentă a roș-albaștrilor când echipa a fost eliminată după primul tur preliminar din competițiile europene. Gigi Becali este foc și pară și a luat deja decizia de a renunța la câțiva jucători.

Gigi Becali renunță la un titular după meciul rușinos cu Karagandy

În meciul de la Erevan, Șahtior Karagandy s-a arătat hotărâtă să întoarcă scorul din retur încă din primele minute ale partidei. A reușit să marcheze rapid, în minutul 11, după o gafă de proporții a portarului Andrei Vlad.

FCSB a revenit în meci, iar înainte cu mai puțin de un sfert de oră de fluierul final, a reușit golul egalizator prin Florinel Coman, după o acțiune pornită din marginea careului de 16 metri.

În minutul 91, Aidos Tattybayev reușește să o readucă pe Karagandy în avantaj, după o greșeală a defensivei roș-albastre. Conform noului regulament privind eliminarea regulii golului marcat în deplasare, meciul a fost trimis în prelungiri.

În ambele reprize de prelungiri nu s-a marcat niciun gol, iar partida a fost decisă la loviturile de departajare. Pentru Karagandy au transformat toți cei cinci jucători, respectiv: Rustemovic, Bukorac, Graf, Atanaskoski și Tattybayev. Iar pentru FCSB au transformat doar 3 jucători: Coman, Crețu, Vucur, în timp ce Moruțan a fost singurul care a ratat de la punctul cu var.

Astfel, după 5-3 la penalty-uri, Șahtior a eliminat-o pe FCSB din grupele Conference League.

Vizibil afectat de ratarea calificării, Gigi Becali a tunat și a fulgerat. A declarat imediat după meci că este ”cea mai rușinoasă înfrângere din fotbalul românesc” și că vrea să dea afară ”2-3 jucători”. Patronul ”roș-albaștrilor” i-a nominalizat în primul rând pe Vucur și Ondrasek.

Gigi Becali renunta la un jucator de baza din echipa
Gigi Becali renunta la un jucator de baza din echipa

Gigi Becali: ”Toate mi se întâmplă pentru că am furat”

Însă cel care l-a supărat cel mai tare după meciul de ieri a fost Andrei Vlad, portarul de 22 de ani al echipei și titular incontestabil în ultimele sezoane. Latifundiarul din Pipera a revenit la miezul nopții și a declarat că îl va vinde pe goalkeeper la CSU Craiova.

L-am sunat pe Rotaru. Toate mi se întâmplă pentru că am furat. Vreau să am conștiința curată. Și campionat pierdut, și calificare ratată, acum în Conference. Vlad a greșit la ambele goluri. I-am zis lui Rotaru să îmi dea banii înapoi pe el, 450.000, și să-l ia înapoi.

Dacă refuză Rotaru, măcar știu că sunt curat în fața lui Dumnezeu. Mi-a zis că sunt supărat și că vorbim peste o zi sau două. Asta e cea mai mare problemă a mea, că l-am furat atunci pe Vlad!

În plus, eu niciodată nu o să mai iau jucători aiurea, liberi de contract din străinătate, de 28, 29 de ani pe care-i refuză toți și îi ia Becali de bun. Mă refer la Ondrasek și Vucur. Le-am spus la revedere! I-am luat de prost!”, a declarat Becali la „Digi Sport Special”.

Vlad a venit la FCSB de la CSU Craiova în vara lui 2017, după un scandal uriaș. El și-a rupt contractul cu oltenii și a fugit de la club, cu riscul de a primi o suspendare între 16 și 24 de etape. Ulterior, FCSB și Craiova au ajuns la o înțelegere, iar Gigi Becali a achitat în schimbul goalkeeperului suma de 450.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe