Gigi Becali are planuri mari. Patronul FCSB a anunţat un nou transfer: “Trebuie să avem lot mare”

Andrei Cezar, Anca Lupescu 26.07.2021, 13:07
Gigi Becali are planuri mari. Patronul FCSB a anunţat un nou transfer: “Trebuie să avem lot mare”

FCSB face un nou transfer. Sătul ca echipa lui să termine campionatul pe locul 2, sezon de sezon, Gigi Becali, a realizat că singura șansă de câștiga titlul este să aducă jucători care au confirmat la echipele unde au evoluat. Patronul roș-albaștrilor a anunțat transferul fundașului cu care CFR Cluj a câștigat ultimele 4 titluri. Paulo Vinicius (37 de ani) este noul jucător al celor de la FCSB.

Gigi Becali a anunțat transferul lui Paulo Vinicius

FCSB a suferit în ultimele sezone la capitolul apărare. Defensiva a fost punctul ei nevralgic, însă patronul echipei nu a dat prea mare importanță acestui aspect, concetrându-se mai degrabă pe tranzacțiile de jucători și aducerea unor fotbaliști tineri în compartimentul ofensiv.

Gigi Becali a transferat în această vară doi fundași centrali: pe Alexandru Crețu și Stipe Vucur. Însă planurile de achiziții ale patronului roș-albaștrilor nu s-au terminat aici. În ultimele zile s-a vorbit intesnt de aducerea lui Paulo Vinicius, din postura de jucător liber. Brazilianul a fost jucător de bază la CFR Cluj, alături de care a câștigat ultimele 4 titluri în Liga 1.

Transferul fundașului a fost anunțat chiar de Gigi Becali. El a dezvăluit și motivul pentru care a ales să îl ia pe Vinicius: este foarte bun la jocul aerian.

“L-am adus. Nu că-l aduc, l-am adus. Știi de ce l-am adus? Pentru că nici Crețu, nici Vucur nu dau cu capul. Până nu găsesc un fundaș central care să dea cu capul nu mă opresc! Când iei unul liber, te mai interesează dacă mai poate? Riști 180.000 de euro. Trebuie să avem lot mare ca să facem față. Probabil că va juca Vinicius cu Crețu, probabil, dar trebuie să-i schimbăm. Vinicius nu e pe lista UEFA.”, a declarat Becali în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Gigi Becali a anuntat transferul lui Paulo Vinicius la FCSB
Gigi Becali a anuntat transferul lui Paulo Vinicius la FCSB

Ce salariu va înmcasa Vinicius la FCSB

În perioada petrecută la CFR Cluj, Vinius a înscris în fiecare sezon cel puțin de două ori cu capul. Are un număr de 12 goluri marcate în acest fel, din 2017 și până în prezent, dar și 3 reușite din acțiuni și faze simple.

Venirea lui Vinicius la FCSB nu l-a costat nimic pe patronul roș-albaștrilor, dar salariul pe care îl va încasa fundașul brazilian este cu mult peste media echipei. Gigi Becali a anunțat că Paulo Vinicius va câștiga 15.000 de euro pe lună.

Jucătorul s-a despărțit de CFR Cluj în această vară, după ce ardelenii nu au mai dorit să-i prelungească contractul. Pentru echipa din Gruia, Vinicius a jucat 139 de partide și a înscris 16 goluri. Conta de piață a brazilianului este de 650.000 de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com.