VIDEO

Gică Hagi, impresionat până la lacrimi de războiul din Ucraina. „Nu se satură? Nu le mai ajunge? De ce vrei să intri în casa mea?”

Sorin Barbu 08.03.2022, 14:14
Gică Hagi, impresionat până la lacrimi de războiul din Ucraina. „Nu se satură? Nu le mai ajunge? De ce vrei să intri în casa mea?”

Gică Hagi a răbufnit după ce a văzut imaginile îngrozitoare din Ucraina, unde mor oameni în fiecare zi, din pricina războiului. Fostul căpitan al naționalei României a avut un discurs emoționant în care a spus că este convins că acest război a fost pornit din cauza unor interese financiare foarte mari.

Gică Hagi este impresionat de drama din Ucraina

Rusia și Ucraina au intrat în ziua a 13-a de război. Un război crunt în care mor sute de soldați în fiecare zi, dar în urmă căruia și-au pierdut viața mulți copii și femei. Din cauza conflictului orașe întregi au fost distruse și peste un milion și jumătate de oameni au plecat dincolo de granița țării lor.

Gică Hagi este și el foarte impresionat de drama din Ucraina și a vorbit despre ororile războiului.

„Acum cu toţii ne dăm seama ce bine e să ai pace, să fie linişte, pentru că nimeni din lume nu îşi doreşte acest lucru, pentru că pentru mine ar fi fundamental şi îmi doresc să se oprească cât mai repede, pentru că toata lumea pierde.

Toată lumea pierde şi zic si eu «stop»! Şi cât mai repede să facă să se înţeleagă între ei, că sunt multe interese şi mulţi bani la mijloc şi de aici vin toate probleme în societate în momentul de faţă.

De la interse mari şi bani foarte mulţi şi nu ne mai săturăm. Cei care s-au dus acolo ar trebui să-i oprească, nu noi, noi ceilalţi suntem mici, cei mari, care sunt mari şi care au putere şi informaţii şi ştiu ce să facă, să o facă cât mai repede.

Vrem pace şi linişte, sport, cultură, sănătate, viaţă frumoasă. Nu putem să trăim cu bombe şi cu ce vedem, asta nu poate să existe, nu îmi vine să cred, în fiecare zi nu îmi vine să cred, sunt şocat”, a declarat Hagi.

Fostul căpitan al echipei naționale a avut și un mesaj foarte dur pentru cei care au început acest război.

„Opriţi-vă şi să ne bucurăm cu toţii de sănătate şi de linişte şi să fie pace pe Pământ, că aşa toată lumea o să piardă. Eu nu ştiu ce e în mintea celor care atacă, care pornesc un război, ce gândesc ei.

Nu se satură cu ce au? Nu le ajunge? Cât vrei? Ce vrei? De ce intri la mine in casă, vrei şi casa mea, şi a lui ăla, şi a lu ăla, dar cât vreţi? Nu vă săturaţi câţi bani aveţi şi câţi bani aveţi?

Câtă putere aveţi… nu vă săturaţi? Şi mă gândesc la toată populatţa din Ucraina, la tot ce s-a întâmplat.

Cât trăim şi avem ochi, să fie bine, nu să stăm în… săracii de ei. Dar din păcate eu sunt mic, ce am zis eu nu cred că se ia în seamă”, a mai spus Gică Hagi.

Gică Hagi este managerul și antrenorul clubului Farul. Gruparea din Constanța s-a alăturat unei campanii UNICEF România de sprijinire a copiilor afectați de războiul din Ucraina.

Conflictul din Ucraina a început pe 24 februarie din ordinul lui Vladimir Putin care susține că nu este vorba de un conflict, ci de o „operațiune militară specială”.

Urmăriți Impact.ro și pe