Luptă aprinsă între Becali și Gică Hagi. Patronul FCSB a aruncat în joc 3 milioane de euro

Andrei Cezar 30.12.2021, 15:48
Luptă aprinsă între Becali și Gică Hagi. Patronul FCSB a aruncat în joc 3 milioane de euro

FCSB și Farul Constanța sunt două dintre echipele care se duelează pentru supremație în Liga 1. Însă Gigi Becali și Gheorghe Hagi se luptă acum și pentru unul dintre tinerii fotbaliști români de valoare. Deși nu a impresionat la Brighton, în Premier League, Tudor Băluță (22 de ani) este considerat în continuare un fotbalist de perspectivă, iar cei doi patroni îl așteaptă în România.

Luptă aprinsă între Becali și Gică Hagi. FCSB și Farul îl vor pe Tudor Băluță

Mijlocașul defensiv al celor de la Brighton intră, de la 1 ianuarie 2022, în ultimele 6 luni de contract cu echipa din Premier League. El nu a impresionat în cele două sezoane petrecute pe Falmer Stadium.

A fost transferat de la Viitorul Constanța în 2019 după ce a reușit prestații foarte bune la Campionatul European U21 din același an. Brighton părea că a făcut o afacere foarte bună când i-a plătit formației de la malul mării 2.9 milioane de euro în iarnă, însă românul avea să bifeze o singură partidă pentru clubul englez, cu Aston Villa (1-3), din Cupa Ligii Angliei.

Tudor Băluță a fost împrumutat la ADO Den Haag și Dynamo Kiev, pentru a bifa mai multe minute. Însă, pentru olandezi a strâns doar patru meciuri, în timp ce Mircea Lucescu l-a folosit în doar 3 partide, în care a adunat doar 8 minute pe teren.

Președintele clubului Farul Constanța, Gică Popescu, nu își explică de ce fotbalistul crescut la Academia Hagi nu a reușit să se impună în Premier League.

Aveam mare încredere în Tudor Băluță. Nu știu de ce nu a reușit să se impună la echipe la care a jucat. E un jucător cu un potențial uriaș. Eu sper să revină”, a spus Gică Popescu pentru Antena Sport.

Băluță ar putea reveni la formația de la malul mării, însă pe fir ar fi intrat și FCSB. În trecut, patronul roș-albaștrilor și l-a dorit foarte mult pe Băluță, dar mijlocașul defensiv a ales Anglia, în ciuda ofertei mai mari primită de Viitorul pe numele său de la roș-albaștri.

Îmi place foarte mult de Băluță, cel mai mult îmi place de el. Am vrut să-l iau. Hagi l-a dat cu două milioane, eu am zis că le dau trei, dar nu a vrut să vină.

Nu a vrut el, băiatul, a zis că nu vine în România. Băluță e stâncă, e piatră, nu poate nimeni să treacă de el. Nu are voie să lipsească din echipa națională”, a spus Gigi Becali pentru Digi Sport, în 2019.

Potrivit jurnaliștilor de la  Sussex Live, este posibil ca Brighton să aștepte până vara viitoare pentru a se despărți de Băluță, având în vedere că atunci îi expiră înțelegerea. Însă nu este exclus, ca echipa engleză să ia în calcul și varianta unui împrumut în luna ianuarie.

Lupta aprinsa intre Becali si Gica Hagi. Patronul FCSB a aruncat in joc 3 milioane de euro

Tudor Băluță: „Această luptă m-a făcut mai puternic”

Cu toate că trece printr-o perioadă destul de dificilă din punct de vedere al carierei, fostul jucător al lui Gică Hagi este încrezător în forțele sale și susține că mai are un cuvânt de spus în fotbalul mare.

Nu voiam ca lucrurile să se desfășoare așa. După ce am plecat de la Viitorul totul părea să decurcă bine, să evoluez și să joc. Dar poate așa a trebuit să se întâmple.

Nu prea am jucat multe meciuri, au fost accidentări și lucruri pe care nu le pot controla. Te testează mental. Nu sunt fericit când nu joc. Îmi poți da orice de pe lume, vreau doar să joc fotbal pentru că iubesc fotbalul și vreau să fiu mereu pe teren.

Încerc să iau lucrurile pozitive din fiecare experiență. Chiar dacă nu am jucat, mă simt mult mai matur acum. Această luptă m-a făcut mai puternic. Anglia a fost un vis pentru mine, și este în continuare. Vreau să joc în Premier League, indiferent dacă este pentru Brighton sau pentru altă echipă.

Toți avem căi diferite pentru a ajunge în top și sunt 100% convins că pot ajunge unde îmi doresc. Uită-te la Mohamed Salah sau Kevin De Bruyne. Chelsea nu a știut să aibă grijă de ei, iar acum sunt doi dintre cei mai buni jucători din lume.

Va fi nevoie de timp și de răbdare”, a declarat Tudor Băluță în toamnă pentru The Athletic.

Mijlocașul defensiv a bifat în această vară două prezențe la echipa națională, în meciurile de la JO 2020 cu Honduras (1-0) și Coreea de Sud (0-4).

Două milioane de euro este cota de piață a lui Tudor Băluță, potrivit Transfermarkt.

Urmăriți Impact.ro și pe