George Simion, liderul AUR, reacționează după dezvăluirile lui Gigi Becali despre legătura între ei. ”Mamele ne învață doar de bine”

Iancu Andreea 27.12.2020, 08:45
George Simion, liderul AUR, reacționează după dezvăluirile lui Gigi Becali despre legătura între ei. ”Mamele ne învață doar de bine”

Între George Simion și Gigi Becali pare să existe o legătură, despre care patronul FCSB a vorbit deja într-un interviu. Recent, liderul AUR a reacționat la afirmațiile lui Becali și a făcut lumină în acest caz.

Ce legătură există între George Simion și Gigi Becali

Patronul FCSB a vorbit într-un interviu despre clasa politică din România, făcând o scurtă analiză a partidelor și implicit a apariției AUR pe scena politică. Gigi Becali a dezvăluit prin această intervenție faptul că are o legătură cu George Simion, liderul partidului. Latifundiarul a afirmat că sediul pe care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor este dat de el. În trecut, în aceeași clădire își avea sediul Partidul Noua Generație, fostul partid al lui Becali.

Îmi zicea mama să votez AUR. Eu habar nu aveam ce este AUR. Mama vorbea cu oamenii din Biserică. Până am aflat eu, a fost târziu. Dar eu le-am dat sediul. Au sediul unde era Partidul Noua Generație (n.r- fostul partid al lui Becali). Le-am dat sediul acum doi ani. Nu știu dacă au făcut sediul partidului.

Totodată, patronul echipei de fotbal FCSB a ținut să îi laude pe cei din conducerea AUR, care au reușit să obțină un procent onorabil la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Mi-a zis cineva că vrea să facă partidul ăsta, dar am spus că pe mine nu mă mai interesează politica. Și acum m-am bucurat că a câștigat. De ce ? Să spun de ce. L-am văzut pe președintele partidului că a zis «Suntem tineri. Ascultăm și vrem să căpătăm experiență». Președintele lor a zis clar «Dacă unul pleacă la alt partid, Dumnezeu îl va vedea. Dacă ne trădează, Dumnezeu vede trădarea». Ăla e un om credincios.

George Simion, membrul cofondator al grupurilor ultras „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”
George Simion, membrul cofondator al grupurilor ultras „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”

George Simion: “Apreciez poziția mamei dumnealui. Mamele ne învață numai de bine”

În urma declarației lui Gigi Becali, George Simion a ținut să clarifice situația. Potrivit libertatea.ro, liderul AUR consideră că patronul FCSB face o confuzie. Acesta îi solicitase latifundiarului să îi permită montarea unui banner pe fațada clădirii care găzduia sediul PNG, din strada Blănari, însă acest lucru nu a fost posibil.

Am avut, într-adevăr, o discuție, se întâmpla în 2018. Dar Gigi Becali face, probabil, o confuzie. Era vorba despre o activitate civică, nelegată în niciun fel de activitatea politică. Dânsul avea sediul de pe strada Blănari, unde a funcționat partidul pe care îl fondase, Noua Generație. Am dorit atunci să primim acceptul să punem un banner pe fațada clădirii. Dar nu s-a materializat, nu ne-a dat nimic, a explicat George Simion pentru Libertatea.

Totodată, liderul AUR a apreciat cuvintele frumoase ale lui Becali la adresa activității sale, dar și îndemnul mamei finanțatorului de a vota cu partidul pe care îl conduce la alegerile parlamentare.

Apreciez faptele creștinești ale omului Gigi Becali, apreciez poziția mamei domniei sale, care i-a spus să voteze AUR la alegerile parlamentare. Știți cum se spune, mamele ne învață numai de bine, a afirmat George Simion.

Pe de altă parte, legătura dintre liderul AUR și Becali este una de origine sportivă. George Simion a ajuns direct din peluză în Parlamentul României, fiind cel care a înființat două grupări ultras, care susțin naționala noastră de fotbal. Un suporter înfocat, Simion apreciază faptul că echipa de fotbal Steaua a avut de pierdut după ce a intrat sub conducerea lui Gigi Becali.

Steaua a murit când a luat-o Becali. În sufletul meu, Steaua e aceea a lui Duckadam și Lăcătuș. Pentru mine, Steaua nu mai există în nicio formă. De prin 2002-2003 n-am mai ținut cu niciun club, dar, în schimb, am descoperit în profunzime lumea aceasta a suporterilor, care înseamnă pasiune și atașament.