Rușinea pe care a pățit-o George Simion la Timișoara. Ce i-au făcut manifestanții liderului AUR

Cristian Cojocaru 17.12.2020, 09:41
Rușinea pe care a pățit-o George Simion la Timișoara. Ce i-au făcut manifestanții liderului AUR

Liderul partidului AUR, George Simion s-a aflat la Timișoara zilele acestea. Aflat în Piața Victoriei, la adunarea la care participă anual pentru a marca Revoluția,a avut parte de un tratament neașteptat. Manifestanții l-au făcut de rușine.

Scandal între George Simion și revoluționari la Timișoara

Mai multe zeci de oameni, s-au strâns la Timișoara pentru a depune lumănări pe treptele Catedralei Mitropolitane, în cinstea eroilor care au murit în timpul Revoluției. Ca să își respecte tradiția personală, George Simion s-a dus în același loc. Liderul politic, din dorința de a se face auzit și în fața acelor oameni, a simțit nevoia de a ține un discurs în fața Operei, simbol al Revoluției din decembrie ’89.

Timișorenii, printre care și revoluționari, nu au privit cu ochi buni acest lucru, astfel că, la inițiativa lui Simion de a susține un discurs, aceștia au reacționat într-un mod agresiv. Oamenii prezenți, revoltați de prezența acestuia, i-au adresat injurii și l-au huiduit. În tot acest timp, cordonul de jandarmi s-a strâns atât în fața politicianului dar și în fața simpatizanților, pentru a preveni eventuale incidente între cele două tabere cu viziuni și preferințe diferite.

Mulțimea a scandat numeroase acuzații dar l-au și îndemnat să plece, prezența lui afectând mulțimea adunată.

„Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”, „Dispari, provocatorule!”, „Pentru ce am luptat în Revoluția asta? Rușine să vă fie, tâlharilor!”, „Nenorocitule”, „Provocator nenorocit” s-a strigat din mulțimea prezentă în piața timișoreană.

George Simion a afirmat că an de an, timp de 15 ani vine în Timișoara în această perioadă pentru comemorare
George Simion a afirmat că an de an, timp de 15 ani vine în Timișoara în această perioadă pentru comemorare

Liderul AUR a părăsit locul

Spre surprinderea sa, George Simion și-a dat seama că dacă ar mai fi rămas, lucrurile ar fi putut degenera așa că a ales să stea ”alături de oamenii onești”. Acesta a afirmat că an de an, timp de 15 ani vine în Timișoara în această perioadă.

„Nu am altceva de făcut decât să stăm alături de oamenii onești. Vă mulțumesc, oameni de bună credință! (…) Noi suntem AUR, suntem pe drumul drept, ne bazăm pe fiecare dintre voi, rămânem așa cum ne cunoaștem de 15 ani. Vin la Timișoara an de an pentru a marca Revoluția”, a spus George Simion, în timp ce oamenii îl huiduiau.

Liderul AUR s-a deplasat ulterior către Catedrală pentru a aprinde lumânări în onoarea revoluționarilor care și-au pierdut viața în decembrie ’89.

„De 15 ani sunt prezent la Timișoara pentru Eroi. Nu am abdicat de la principiile mele și nu voi lipsi câte zile voi trăi”, a scris Simion pe pagina de Facebook.

Unii dintre simpatizanții AUR sunt de părere că anumite organizații au primit ordin de a încinge spiritele, acesta fiind si motivul din cauza căruia primirea lui la Timișoara a fost una extrem de rece. Reprezentanții Societății Timișoara au protestat la acțiunea lui Simion de a participa la manifestările de comemorare, pe motiv că partidul AUR ar fi trimis în Parlament doi ofițeri careu au fost implicați în reprimarea Revoluției.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI