Adevărul despre George Simion, liderul AUR. Ce studii are și ce făcea pe stadioane. Motivul pentru care îl cunoaște toată lumea fotbalului

Mihai Roșoiu 07.12.2020, 10:58
Adevărul despre George Simion, liderul AUR. Ce studii are și ce făcea pe stadioane. Motivul pentru care îl cunoaște toată lumea fotbalului

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este marea surpriză a alegerilor parlamentare din România. Noua formațiune politică este condusă de doi tineri și  a reușit să urce fulminant pe scena politică autohtonă. Adevărul despre George Simion, liderul AUR a  fost scos la iveală de presă, imediat după exit-poll-urile de duminică seara. Ce studii are și ce făcea pe stadioane și motivul pentru care în cunoaște toată lumea fotbalului, sunt doar câteva dintre informațiile apărute în ultimele ore în media românească.

Adevărul despre George Simion, liderul AUR. Ce studii are și ce făcea pe stadioane

George Simion, un nume-surpriză apărut în peisajul politic românesc. Unul dintre co-liderii AUR este o figură cunoscută în lumea fotbalului autohton. În vârstă de doar 34 de ani, șeful AUR conduce grupul „Uniți sub tricolor”, o soi de galerie ultras a echipei naționale. George Simion fost implicat în multe acțiuni cu tentă naționalistă. Simion și simpatizanții AUR militează pentru unirea României cu Republica Moldova. În momentul de față, percepția generală este că asistăm la nașterea unui nou partid extremist în România.

Adevărul despre George Simion, presedintele AUR
Adevărul despre George Simion, presedintele AUR

Revenind la George Simion, trebuie spus că este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi.

A absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București în 2005. A urmat până în 2008 cursurile de licență ale Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București. A urmat programul de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010, cu specializarea „Crimele comunismului‟.

George Simion: „În galerie am învățat mai mult decât în orice școală”

Pasionat de forbal, liderul AUR a dezvăluit că viața în tribună, alături de facțiunile ultras, l-a atras extrem de mult. A devenit șeful unei galerii vocale, care susține echipa națională. Mai mult, din pricina unor scandări xenofobe și a unui comportament huliganic al membrilor acestei galerii, echipa națională de fotbal avea să joace un meci cu porțile închise. Se întâmpla în 2019, iar jocul era cel dintre România și Norvegia.

Adevarul despre George Simion, liderul AUR Romania
Adevarul despre George Simion, liderul AUR Romania

După meciul cu Suedia din 2019 au apărut și acuzații derasism, dar UEFA le-a respins. În schimb, FRF a fost amendată cu 40.500 de euro pentru că ultrașii au folosit materiale pirotehnice, au aruncat cu obiecte în teren și au afișat bannere interzise.

„Am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Sloganul ”Basarabia e Romania!” a fost conceput și popularizat de oameni crescuți în peluze. E nevoie, în continuare, de susținere pentru cauzele patriotice și naționale”, susține George Simion într-un recent interviu acordat revistei Ultra.

Adevărul despre George Simion, liderul AUR este că lumea fotbalului îl cunoaște. De-acum, după ce formațiunea politică pe care o conduce a intrat în Parlament, va deveni și o figură importantă a vieții politice din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI