Ce preț are masca pe care a purtat-o George Simion în Parlament. Nu toată lumea e dispusă să plătească acești bani

Iancu Andreea 22.12.2020, 10:43
Ce preț are masca pe care a purtat-o George Simion în Parlament. Nu toată lumea e dispusă să plătească acești bani

Preluarea mandatelor de senatori și deputați după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 i-a reunit pe politicienii aleși în plenul Parlamentului. Din pricina pandemiei însă, majoritatea a fost nevoită să respecte măsurile de protecție și să poarte mască. Totuși, masca pe care a purtat-o George Simion, reprezentantul partidului AUR, a atras toate privirile.

Cât costă masca pe care a purtat-o George Simion în Parlament. De unde poate fi achiziționată

Etapa birocratică pentru preluarea mandatelor oficialilor români în Parlamentul României a avut loc în urmă cu o zi. Astfel, înarmați cu promisiuni și proiecte, membrii partidelor politice au venit în plen pentru a prelua noile funcții, urmând ca ulterior acestea să fie și validate. Printre cei prezenți însă, s-a remarcat copreședintele AUR, George Simion. Acesta a purtat o mască de protecție transparentă, cu un aspect ușor neobișnuit față de ceilalți colegi ai săi.

În timp ce unii au avut drept impediment orientarea în clădirea Parlamentului, George Simion a fost remarcat pentru aspectul măștii sale. Totuși, acesta a explicat că modelul este unul conform cu standardele și chiar extrem de apreciat și de alți lideri politici.

Este foarte regulamentară. Ea este conformă. Domnul Ciolacu a fost impresionat de masca noastră și i-am promis că o să-i dau cadou și dumnealui o mască similară, a declarat unul dintre liderii partidului AUR.

Masca pe care a purtat-o George Simion la preluarea mandatului în Parlament este una accesibilă pentru români, găsindu-se inclusiv în oferta de produse a magazinului online Emag. Aceasta se comercializează la prețul de 70 de lei.

Diana Șoșoacă, fără mască de protecție în Parlament foto - Inquam
Diana Șoșoacă, fără mască de protecție în Parlament
foto – Inquam

Colega de partid, Diana Șoșoacă, militant anti-mască

Pe de altă parte, Diana Șoșoacă, membră a partidului AUR și viitor senator, este un critic dur la adresa măsurilor luate de autorități în pandemie. De asemenea, avocata nu poartă mască de protecție susținând că are o problemă medicală, specificată într-o adeverință. Totodată, pentru că nu poate purta masca sanitară, Diana Șoșoacă nu ezită să sfideze liderii politici. Astfel, prezentă în fața președintelui Klaus Iohannis, avocata a avut un discurs dur cu privire la purtarea măștii de protecție.

Aveți o problemă. Aveți o problemă cu masca asta. Nu. Este o mare problemă pentru că se încalcă drepturi și libertăți, drepturi și libertăți ale unor oameni care efctiv sunt exceptați de la purtatul măștii. Și în condițiile în care peste 85 % din măști sunt neconforme este o mare problemă. Deci chiar nu sunt conforme, deci nu știu ce purtați. Treaba dumneavoastră, cum vreți să aveți grijă de sănătatea dumneavostră, a spus avocata.

Pentru că mulți sunt sceptici cu privire la adeverința medicală despre care Diana Șoșoacă vorbește atunci când este întrebată despre masca de protecție, colegul său de partid, George Simion, consideră că decizia poate fi verificată de un alt medic.

Nu cred că este cazul, dar o trimitem pe doamna avocat la un alt medic, dacă este cazul. Nu mă pricep la medicină, să vorbească experţii. Dacă un doctor a semnat acolo şi consideră de cuviinţă că nu trebuie să poarte doamna avocat mască, înseamnă că el este medic. Sunt multe păreri în rândul avocaţilor, jurnaliştilor şi în rândul medicilor, să se exprime cei abilitaţi, eu doar ştiu că 85% – 93% dintre măştile de pe piaţă au fost declarate neconforme de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului. Ce pot sa fac eu este să mă asigur că această mască pe care o am eu este conformă şi nu îmi îngreunează respiraţia. Acest virus care chinuie nu doar în România, ci şi întreaga planetă se răspândeşte peste tot şi trebuie oprit, nu trebuie ajutat să se răspândească, este de părere George Simion, citat de Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...