Gabriela Firea, lămuriri despre ajutorul financiar acordat pensionarilor în luna ianuarie: „Va fi diferenţiat”

Stan Filon 14.12.2021, 20:02
Gabriela Firea, lămuriri despre ajutorul financiar acordat pensionarilor în luna ianuarie: „Va fi diferenţiat”

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a venit cu ultimele detalii legate de ajutorul guvernamental mult așteptat de pensionarii cu pensii mici din România. Oficialul a spus exact la ce sumă vor ajunge sumele primite de pensionari la începutul anului viitor.

Gabriela Firea a venit cu detalii despre ajutorul acordat pensionarilor

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre ajutorul guvernamental care urmează să fie acordat pensionarilor din România. Trebuie specificat faptul că nu toți pensionarii din România vor beneficia de ajutor de la stat.

Gabriela Firea a anunțat că ajutorul financiar oferit de Guvern pensionarilor pentru completarea pensiilor se va face până la valoarea de 2.200 de lei, cu tot cu pensie. Acesta se va acorda o singură dată, în luna ianuarie, după cum a spus ministrul Familiei. Trebuie specificat faptul că sprijinul respectiv va fi acordat diferențiat, în funcție de valoarea pensiei, astfel încât veniturile lor să ajungă la 2.200 de lei, a spus ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a venit cu detalii despre ajutorul acordat pensionarilor
Gabriela Firea a venit cu detalii despre ajutorul acordat pensionarilor

Cum va fi acordat ajutorul

„Pensionarii cu veniturile cele mai mici primesc un ajutor, astfel încât oricine are pensia cuprinsă între 1.000 şi 1.600 de lei să ajungă la venituri de 2.200 de lei în luna ianuarie. Astfel, ajutorul va fi acordat diferenţiat: cine are pensia de 1.000 de lei va primi un ajutor de 1.200 de lei. Cine are pensia de 1.001 leu va primi un ajutor de 1.199 de lei. Cine are pensia de 1.002 lei va primi un ajutor de 1.198 de lei, iar ajutorul va scădea pe măsură ce pensia este mai mare. Astfel, persoanele cu 1.600 de lei pensie vor primi ajutor de 600 de lei, sprijin financiar din partea Guvernului. Ajutorul financiar se acordă o singură dată, în luna ianuarie, unui număr total de aproape două milioane şi jumătate de pensionari”, a afirmat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a spus că pachetul care include ajutorul financiar pentru pensionari a fost transmis Ministerului Finanţelor pentru a fi implementat în Legea bugetului de stat pentru 2022.

„Am avut şi aseară o şedinţă a membrilor coaliţiei de guvernământ, la care a fost prezent şi premierul, domnul Nicolae Ciucă, şi ministrul de Finanţe Adrian Câciu, şi ceilalţi lideri şi chiar s-au făcut calcule aplicate, care începând de astăzi vor fi şi implementate în Legea bugetului de stat. De aceea, chiar am solicitat de la Ministerul de Finanţe ultimele calcule, deci ceea ce vă prezint sunt informaţii foarte noi şi acestea vor rămâne în vigoare, nu se vor mai modifica. (…) Acestea sunt calculele, făcute aseară târziu, azi dimineaţă au fost transmise Ministerului de Finanţe pentru implementare”, a precizat Gabriela Firea.

Urmăriți Impact.ro și pe