Gabriela Firea, despre interzicerea avorturilor în România. Ce planuri are senatoarea

Stan Filon, Dragos Ștefănescu 25.11.2021, 08:05
Gabriela Firea, despre interzicerea avorturilor în România. Ce planuri are senatoarea

Gabriela Firea, propusă pentru ministerul Familiei, a vorbit la audierile din Parament despre câteva probleme care au scindat România în trecut. Aceasta a fost luată la întrebări de președintele comisiei pentru egalitate de șanse între femei și bărbați din Senat, senatorul AUR Dan Tănasă.

Ce a spus Gabriela Firea despre interzicerea avorturilor în România

Gabriela Firea a fost audiată în Parlament pentru funcția de ministru al Familiei. A primit aviz favorabil, dar au fost și câteva întrebări după care s-a cam contrat cu membrii comisiei. Un astfel de moment a venit după ce senatorul AUR Dan Tănasă i-a cerut, de fpt, să interzică avorturile în România și să interzică educația sexuală în școli.

”Nădăjduiesc că sunteți o persoană cu frică de D-zeu și veți bloca demența educației sexuale în școali, veți bloca demența avortului ca mijloc de contracepție și trebuie să remarcă că în sfârșit avem și noi un minister al Familiei. Vă cer aici public, în calitate de președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse din Senat, să apărați în continuare mama și tata și vă solicit sprijinul să combatem împreună violența domestică, traficul de persoane și discriminarea femeilor”, i-a transmis Dan Tănasă, senator AUR, Gabrielei Firea.

Ce a spus Gabriela Firea despre interzicerea avorturilor in Romania
Ce a spus Gabriela Firea despre interzicerea avorturilor in Romania

Educația sexuală în școli

Gabriela Firea nu prea i-a împărtășit dorințele lui Dan Tănasă și a spus că susține dreptul femeilor de a alege pentru propriul corp și că nu trebuie să ne întoarcem ”înainte de Revoluție.”

”Voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă și să dispună de propria lor viață, de propriul lor corp. Voi milita ca toate femeile să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viața lor. Sunt pentru libertatea de a alege a fiecărei persoane în parte. Și nu contravine cu dorința mea imensă de a crește natalitatea în România. Nu cu orice risc și nu de această manieră, că nu ne întoarcem înainte de Revoluție”, a spus Firea.

Firea a amintit și de duhovnic care ar trebui consultat într-o problemă de acest gen. ”Sunt pentru respectul fiecărei persoane, libertatea de alegere, și bineînțeles pentru toate persoanele credincioase și un sfat de la părintele duhovnic”, a declarat aceasta.

Gabriela Firea a spus că susține și educația sexuală în școli, dar nu la orice vârste și nu fără acordul părinților. ”Susțin cu tărie, și am și eu copii de diferite vârste, ca toți copiii să beneficieze de educație sanitară, chiar de educație care să cuprindă și noțiuni care se referă la sexualitate, dar aceasta să fie realizată de medici, de oameni specializați, de psihologi, dar aceasta să se facă cu acordul familiei. Chiar nu am înțeles de ce s-a insistat ca elevii să poată beneficia de aceste informații fără ca părinții să știe despre ele. Eu nu cred că un părinte ar fi împotrivă. Și este important la ce vârstă. Nu trebuie să afectăm la nivel emoțional copilăria”, a mai spus la audieri Gabriela Firea.

Urmăriți Impact.ro și pe