Fratele unuia dintre muncitorii ucişi în Oneşti, declaraţii halucinante. Ce i-au spus poliţiştii despre criminal

Ana Anitoiu / 03.03.2021, 23:46
Fratele unuia dintre muncitorii ucişi în Oneşti, declaraţii halucinante. Ce i-au spus poliţiştii despre criminal

Fratele unuia dintre muncitorii ucişi în Onești a făcut declarații halucinante. Bărbatul a povestit ce i-au spus polițiștii despre criminal, înainte de a avea loc tragedia. În plus, el a spus că familia lui a fost cât pe ce să nu poată face o înmormântare tradițională.

Ce i-au spus poliţiştii despre criminal fratelui unuia dintre muncitorii uciși

Fratele unuia dintre muncitorii uciși, Paul Iștoan, a dezvăluit că atunci când a ajuns el la fața locului, unul dintre agenți s-a recomandat ca fiind șeful Poliției și i-a spus să stea liniștit, pentru că totul este în regulă, iar criminalul nu are antecedente și se discută cu el ca să fie menținut calm.

”A doua întrebare a mea a fost ce echipaje au, cu ce se intervine şi mi-au spus că nu e nicio problemă, stai liniștit. Mi-au mai spus să nu merg pe intersecție ca nu cumva să mă vadă fratele meu”, a mai spus Paul Iștoan, la emisiunea “Subiectiv” de la Antena 3.

Fratele unuia dintre muncitorii ucisi in Onesti, declaratii halucinante. Ce i-au spus poliristii despre criminal
Imagine de la locul tragediei de la Onesti

Fratele unuia dintre muncitorii uciși: “Se vedea clar că Poliţia nu este pregătită”

De asemenea, Paul Iștoan a spus că se vedea clar că Poliția nu era pregătită și că agenții au avut timp să stea la țigară, în contextul în care negociatorul le spunea să stea liniștiți, deoarece criminalul era calm. În plus, bărbatul a precizat că acesta nu s-a gândit că și unul dintre ostatici ar putea ceda psihic.

“Eu mă bazam că unul dintre ei ar fi fost șeful lor și direct coordonator. Parcă simțeai, un pic, că nici unul nu este autoritatea și coordonatorul ceva, ceva parcă se vedea, dar nu puteam să înțeleg, eram și eu în stare de şoc, am stat cuminte și i-am lăsat să își facă datoria. Echipa de intervenție pe care am văzut-o a venit la aproximativ o oră, după ce am fost eu prima oară acolo. Cred că în jur de 15:30-16:00. Pur și simplu au venit, s-au îmbrăcat ușor, au mai stat un pic la țigară. Negociatorul le spunea să stea liniștiţi, că omul este calm. Practic, negociatorul nu s-a gândit că și unul din ostatici poate să cedeze psihic şi trebuia să ia în calcul și chestia asta”, a mai spus Paul Iștoan.

“Poliţia a venit cu un baros. Atât”

Mai mult, fratele unuia dintre muncitorii care au fost sechestrați și uciși de Gheorghe Moroșan în Onești a spus că din câte a văzut el, polițiștii au venit la fața locului doar cu un baros pentru această intervenție.

“Vă imaginați doi oameni care au stat sub amenințarea cuțitului cinci ore. La un moment dat a cedat unul dintre ei, trebuiau să fie foarte pregătit și precauți. Nu cred că au fost și s-a întâmplat nenorocirea, plus că am întrebat mulți oameni, am încercat să mă uit pe filmări și să aflu cu ce au intervenit. Eu am văzut că aveau doar un baros”, a adăugat fratele victimei.

Fratele victimei: “Ne-a anunţat că a fost găsit cu COVID-19”

Paul Iștoan a mai spus că familia lui a fost cât pe ce să nu poată face o înmormântare tradițională, deoarece i-a fost comunicat că victima a fost depistată cu coronavirus. Totuși, în cele din urmă, a primit undă verde pentru o înhumare creștinească.

“Am aflat și eu azi dimineață că ar fi fost lovit (n.r în momentul intervenţiei) şi la jumătate de oră am primit telefon de la firma de servicii funerare care comunica, cu Bacăul, și mi s-a spus că fratele meu a fost găsit cu COVID-19 și trebuie sigilat. El a avut COVID acum trei, patru săptămâni. Acum am înțeles că avem voie să facem o înmormântare tradițională”, a mai spus el.

Fratele unuia dintre muncitorii uciși, despre ce vrea să se întâmple

Acum, după ce fratele său și un alt muncitor au fost omorâți de Gheorghe Moroșan, Paul Iștoan își dorește ca autoritățile să ia măsurile de care este nevoie pentru ca o asemenea tragedie să nu se mai întâmple niciodată în România.

“De acum încolo mă aștept să aibă un plan bun de a schimba toate procedurile care nu funcționează. Este clar pentru toată lumea că toate procedurile pe care le-au folosit ei nu au funcționat, plus antrenamente foarte multe pentru toți polițiștii. Sunt de părere că se poate insista pe mai multe antrenamente, pe mai multe focuri în poligon, nu două, trei pe an, cum am auzit. Decât să demiţi pe cineva mai bine educi. Acolo trebuie schimbat fundamental, ca la nivel de țară să nu se mai întâmplă așa ceva”, a mai spus fratele uneia dintre victime.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI