EXCLUSIV

Florin Morariu, singurul român decorat de Regina Elisabeta a II-a. A fost fascinat de ceremonie: „Bijuteriile coroanei erau superbe”. Ce spune despre decesul suveranei. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 09.09.2022, 22:46
Florin Morariu, singurul român decorat de Regina Elisabeta a II-a. A fost fascinat de ceremonie: „Bijuteriile coroanei erau superbe”. Ce spune despre decesul suveranei. EXCLUSIV

Florin Morariu, brutarul român din Iași devenit erou în timpul unui atentat din Londra, a fost decorat de către Casa Regală Britanică pe data de 5 aprilie 2019, cu ordinul „ The Queen’s Commendation for Bravery”, iar cu această ocazie a fost condus și să viziteze bijuteriile Coroanei. Românul, care trăiește la Londra, ne-a mărturisit că a fost în primul rând impresionat de respectul poporului față de Regina Elisabeta a II-a, și că decesul acesteia a întristat tot Regatul.

Florin Morariu, erou la Londra

Florin Morariu, brutarul din Iași care a lovit un terorist în timpul atacului din anul 2017 de pe London Bridge și a adăpostit mai multe persoane în brutăria unde lucra, este singurul român decorat vreodată de Regina Elisabeta a II-a, cu ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”, o distincție pentru curaj ce nu mai fusese oferită niciunei persoane de 25 de ani.

Aceasta este acordată de Casa Regală britanică militarilor și civililor care demonstrează prin faptele lor că merită recunoașterea poporului britanic.

Afectat de decesul Reeginei, românul își aminește și acum, cu emoție, ceremonia la care a participat și, ne spune acesta, decorația primită va rămâne una dintre aminitirile sale cele mai frumoase.

florin ceremonie
Ceremonia in cadrul careia a fost decorat Florin

A fost condus să viziteze bijuteriile Coroanei

„Pe 5 aprilie 2019 am primit din partea reginei decorația The Queen’s Commendation for Bravery, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în Turnul Londrei, foarte frumoasă și bine gândită. După ceremonie, am fost condus să vizitez bijuteriile coroanei, ceea ce a fost fascinant. M-a impresionat foarte tare respectul poporului față de Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a”, ne-a povestit acesta.

Florin Morariu ne-a mai spus că atmosfera în Londra este una apăsător de tristă, după moartea reginei și că ceea ce l-a impresionat foarte mult în cadrul ceremoniei la care a participat, a fost respectul pe care poporul britanic îl avea fată de aceasta.

„Nu am avut ocazia de a o cunoaște personal pe Regina Elisabeta a II-a, întrucât distincția mi-a fost înmânată de un lord al său. Aici atmosfera este una foarte tristă, e o mare pierdere pentru poporul britanic, cât și pentru întreaga lume.

Îmi pare foarte rău pentru decesul Majestății Sale. Nu voi avea prilejul să ajung la ceremonia de înmormântare, dar pentru mine decorația primită va rămâne o amintire frumoasă oferită de regină”, a adăugat acesta.

Citește și Decesul Reginei Elisabeta a II-a. Evenimentele de azi, 9 septembrie. Charles a ajuns la Palatul Buckingham. Se adresează națiunii, sâmbătă va fi încoronat!

Urmăriți Impact.ro și pe