Florin Cîțu, mesaj optimist despre valul trei. ”Ce a fost mai greu a trecut”. Recomandările pentru Paște ale premierului

Cristian Cojocaru 27.04.2021, 16:53
Florin Cîțu, mesaj optimist despre valul trei. ”Ce a fost mai greu a trecut”. Recomandările pentru Paște ale premierului

În cadrul unei videoconferințe de astăzi, premierul României, Florin Cîțu vine cu un mesaj liniștitor pentru români, vorbind despre valul trei al pandemiei. Potrivit premierului, România se află pe o pantă descendentă în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

Florin Cîțu a vorbit despre valul trei al pandemiei

Florin Cîțu a anunțat astăzi în cadrul videoconferinței pe care a avut-o cu prefecții cu privire la vaccinarea anti-Covid, că în acest moment, panta este una descrescătoare în contextul celui de-al treilea val al pandemiei.

“Acum suntem, în ceea ce priveşte pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val 3 şi trebuie să consolidăm în această perioadă. De aceea, în continuare trebuie să fim vigilenţi, încă nu a trecut acest val trei. Dar este clar ce a fost mai greu a trecut. A contat şi modul cum aţi ajutat şi dumneavoastră ați ajutat la respectarea regulilor”, a afirmat Cîţu, la videoconferinţa cu prefecţii.

Totodată, premierul României a ținut să le ceară prefecților implicare în ceea ce privește campania de vaccinare care se află în plină desfășurare la nivelul țării.

„Cred că este important să lucrați împreună cu primarii, cu DSP-urile. Aș vrea să văd în fiecare weekend în municipii, în orașe cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Trebuie să accelerăm această campanie”, a mai adăugat acesta.

Florin Citu a afirmat ca in momentul de fata exista suficiente doze de vaccin pentru a accelera campania
Florin Citu a afirmat ca in momentul de fata exista suficiente doze de vaccin pentru a accelera campania

Campania de vaccinare trebuie accelerată

Premierul le-a transmis prefecților că în acest momente, la nivelul țării există suficiente doze de vaccin, astfel că actuala campanie de vaccinare trebuie accelerată și ”împinsă” în toate zonele din România.

„După ce trece acest weekend, trebuie să punem toate resursele pe care le avem în a avea o campanie de succes, pentru că nu este un moft, este singura soluție pentru a reveni la normalitate și trebuie să ne implicăm cu toții. Contrar opiniilor pesimiste pe care le aud, eu sunt optimist”, se mai arată în mesajul prim-ministrului.

În continuare, șeful Guvernului afirmă că actualele măsuri vor rămâne aceleași, făcând referire la purtarea măștii de protecție, utilizarea dezinfectantului precum și distanțarea socială.

“Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt simple. Nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli: mască, distanţare socială, dezinfectant. Toate activităţile trebuie să ţină cont de regulile în vigoare. Așa cum aţi administrat perioada de până acum, veţi face treabă bună şi în acest weekend”, a adăugat șeful Guvernului.

În cadrul campaniei de vaccinare, urmează a avea loc un maraton al imunizării după ce, la Timișoara, acesta a înregistrat un uriaș succes. Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță a afirmat că o astfel de campanie va avea loc și la nivelul Bucureștiului, în perioada 7-9 mai.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinam acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, pentru Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe