Un maraton al vaccinării împotriva covid-19 va avea loc şi în Capitală. Când este programat

Cristian Cojocaru 25.04.2021, 13:22
Un maraton al vaccinării împotriva covid-19 va avea loc şi în Capitală. Când este programat

Sâmbătă, a avut loc primul maraton al vacinării din țară, în Timișoara. După cum afirmă coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a afirmat că și în Capitală va avea loc un astfel de maraton al vaccinării.

Va avea loc un maraton al vaccinării în Capitală

Maratonul de vaccinare care a avut loc la Timișoara a fost un real succes. Acesta a înregistrat peste 3.000 de persoane care au ales să se imunizeze împotriva coronavirusului. Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță a afirmat că o astfel de campanie va avea loc și la nivelul Bucureștiului, în perioada 7-9 mai.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinam acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, pentru Antena 3.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai afirmat faptul că în cadrul acestui maraton al imunizării din Capitală, urmează a fi utilizat serul de la Pfizer. Totodată, acesta a adăugat că la trei săptămâni distanță de la primul maraton, va mai fi organizat încă un maraton, de această dată pentru administrarea rapelului.

„Au fost implicate o serie de lucruri care țin de latura noastră umană, sufletească. Am văzut acolo dorința de slidaritate, de implicare. Astăzi la ora 20:00 erau vaccinate aproape 3200 de persoane, în mai puțin de 30 de ore. Oamenii fac cu plăcere această activitate”, a precizat Valeriu Gheorghiță, despre maratonul vaccinării de la Timișoara.

Valeriu Gheorghita a afirmat ca in luna mai va avea loc un astfel de maraton si in Bucuresti
Valeriu Gheorghita a afirmat ca in luna mai va avea loc un astfel de maraton si in Bucuresti

La maraton pot participa toate persoanele indiferent de domiciliu

Valeriu Gheorghiță a mai adăugat faptul că în cadrul maratonului de vaccinare din Capitală, se va putea imuniza oricine, indiferent de domiciul pe care îl are.

„Cu siguranţă este un eveniment care, aşa cum a observat la Timişoara, este aşteptat de multă lume, pentru că realmente sunt persoane care din comoditate nu intră pe platformă să se programeze, sunt persoane care nu se descurcă să intre pe platformă şi atunci cred că flexibilitatea şi adaptabilitatea la situaţia reală trebuie să fie în momentul de faţă extrem de importantă”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă  la Antena 3.

Medicul a afirmat că în cazul rapelului, se vor organiza evenimente similare, iar cei care nu se pot prezenta la maratonul rapelului, se vor putea imuniza cu cea de-a doua doză în toate centrele care folosesc același tip de vaccin. După cum a afirmat medicul, până sâmbătă seara la ora 20:00, fuseseră vaccinate aproape 3.200 de persoane din județul Timiș. Inclusiv în Deva, unde a fost operațional primul centru drive thru, s-au vaccinat 600 de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe