Fasole bătută cu sos de ceapă călită, reţeta tradiţională. Aşa iese pufoasă şi aromată

Ioana Bucur 15.11.2021, 16:42
Fasole bătută cu sos de ceapă călită, reţeta tradiţională. Aşa iese pufoasă şi aromată

Cu doar câteva ingrediente simple și cu aproape zero efort sau emoții că ai putea da greș, poți pune pe masă un preparat spectaculos, ideal în orice moment al anului, fie că este servit la masa de prânz, cea de seară, ca gustare pentru momentele în care avem musafiri neașteptați. Îți arătăm rețeta tradițională pentru fasole bătută cu sos de ceapă călită. Ce trebuie să faci de fiecare dată ca să iasă pufoasă și aromată.

Cum se prepară fasole bătută cu sos de ceapă călită

Având în vedere că timpul liber a devenit un adevărat lux de care puțini se mai pot bucura, experimentele culinare nu își mai găsesc locul în viața de zi cu zi. Dar pentru că dorim mereu să ne facem invitații să se simtă cât mai bine la fiecare vizită sau chiar să ne răsfățăm familia cu preparate delicioase, deosebite, rețetele rapide sunt, de la o vreme, la mare căutare. Și chiar avem de unde alege!

Ingrediente

De data asta, am ales rețeta tradițională de fasole bătută cu sos de ceapă călită. În afară de fasole, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 grame fasole boabe sau fasole gata fiartă din conservă
  • un morcov
  • două cepe
  • doi căţei de usturoi
  • două linguri de pastă de roşii
  • trei sau patru linguri de ulei de floarea soarelui – pentru călit ceapa
  • sare piper, foi de dafin – după gust
  • pătrunjel verde pentru decor

Fasole bătută cu sos de ceapă călită, reţeta tradiţională

Mod de preparare fasole bătută cu sos de ceapă călită

În mod ideal, se lasă fasolea într-un vas cu apă rece peste noapte. A doua zi, se scurge bine și e pune la fiert, de trei ori.

Apoi, în cea de-a patra apă, se îndepărtează spuma formată în timpul fierberii și, după ce dă în clocot, se adaugă una dintre cele două cepe și morcovul deja curățat și tăiat.

Se scot legumele și se scurge, din nou, fasolea. Se adaugă un polonic din zeama în care a fiert și usturoiul zdrobit. Se mixează și se adăugă sare.

Ceapa rămasă se curăță și se taie, după preferințe, felii subțiri sau cuburi. Se călește în ulei până devine aurie, se adaugă pasta de roșii și se mai lasă pe foc încă un minut sau două, timp în care trebuie să amestecați continuu ca să nu se ardă ceapa.

Turnaţi amestecul de ceapă şi bulion peste fasolea bătută și este gata de pus pe masă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...