Rețetă borș de fasole tradițional. Este de nelipsit din casele românilor, mai ales în această perioadă

Mihai Roșoiu 21.11.2020, 08:22
Rețetă borș de fasole tradițional. Este de nelipsit din casele românilor, mai ales în această perioadă

Știm că ne aflăm în Postul Crăciunului, dar mai știm și că ne apropiem cu pași repezi de Ziua Națională a României. Și cum, de ceva vreme, a devenit o tradiție să servim fasole de 1 Decembrie, vă propunem o rețetă de borș de fasole tradițional. În mod normal, acest fel de mâncare trebuie să fie nelipsit din casele românilor. Mai ales în această perioadă.

Rețetă borș de fasole tradițional. Este de nelipsit din casele românilor

Pentru a pregăti un preparat cu totul și cu totul special avem nevoie de ingrediente de calitate. Borșul de fasole tradițional este un fel de mâncare foarte apreciat și tocmai de aceea este important să avem toate produsele bune și proaspete. Așadar, când mergeți la supermarket pentru a face cumpărăturile trebuie să vă asigurați că nu lipsește nimic din lista de ingrediente.

  • 400 g fasole boabe uscată
  • 200-300 g costiță ,
  • bacon sau sunculiță,
  • o ceapă
  • un morcov
  • o rădăcină mică de țelină,
  • rădăcină de pătrunjel,
  • păstărnac
  • o jumătate de ardei gras
  • 4-5 linguri de ulei
  • 400 g roșii cubulete din conservă
  • 200-300 ml borș sau zeamă de varză
  • sare după gust
  • cimbru
  • leuștean proaspăt

După ce v-ați făcut cumpărăturile temeinic, mergeți acasă. După ce ați spălat bine produsele care necesită acest lucru, începeți să vă apucați de treabă. Prepararea borșului de fasole necesită timp pentru a ajunge la un rezultat… gustos.

Reteta de bors de fasole traditionala. Este nelipsita de pe mesele romanilor
Reteta de bors de fasole traditionala. Este nelipsita de pe mesele romanilor

Mod de preparare al borșului tradițional de fasole

Trebuie să știți că varianta ideală pentru ca fasolea să fie cât mai gustoasă este să o aveți la dispoziție cu o zi înainte. După ce o spălăm bine, ar fi indicat să o lăsați într-un bol cu apă peste noapte. Acesta este unul dintre trucurile care vă ajută să aveți un produs fraged înainte de fierbere. Dacă ați reușit să puneți fasolea la înmuiat din seara precedentă, nu vă rămâne de făcut decât să o puneți la fiert. O oră-o oră jumătate trebuie fiartă. În tot acest timp, pregătiți vasul în care veți prepara borșul de fasole. Aici trebuie călit în ulei baconul. Lăsați-l să se prăjească până când îi dispare grăsimea. Apoi adăugați legumele tăiate cuburi. Lăsați-le să se înmoaie și apoi treceți la următorul pas.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

După efectuarea operațiunii, turnați fasolea care s-a fiert, dar și o parte din apa clocotită. Atenție, nu o turnați pe toată, ci doar cât să acopere amestecul din interiorul vasului.

Rețeta de borș de fasole tradițional este aproape gata. După un sfert de oră adăugăm roșiile tăiate cubulețe și mai lăsăm să fiarbă totul. Apoi turnăm borșul. Lăsăm să dea totul în fiert și spre final punem și cimbrul. Oprim focul și mai așteptăm câteva minute pentru a presăra și frunzele de leuștean. Abia atunci misiunea noastră s-a încheiat, iar borșul de fasole este gata.

Să aveți poftă!

Urmăriți Impact.ro și pe