„Fantoma în Kiev”, pilotul care ar fi doborât toate avioanele de luptă ruseşti. Imagini uimitoare cu eroul în misiune

Nicu Stan 26.02.2022, 13:38
„Fantoma în Kiev”, pilotul care ar fi doborât toate avioanele de luptă ruseşti. Imagini uimitoare cu eroul în misiune

„Fantoma în Kiev”, pilotul care ar fi doborât toate avioanele de luptă ruseşti. Imagini uimitoare cu eroul în misiune. Un pilot ucrainean supranumit Fantoma Kievului ar fi doborât, singur, șase avioane ale armatei ruse. Ministrul Apărării din Ucraina a anunțat ce pagube a provocat în războiul cu Rusia.

El este pilotul care a speriat armata rusă. A fost numit Fantoma Kievului după ce a doborât singur 6 avioane

Un pilot militar ucrainean a cărui identitate nu a fost făcută publică este supranumit drept „Fantoma Kievului”. Bărbatul este descris drept un erou al aerului după ce ar ar fi doborât de unul sigur mai multe avioane ale armatei ruse. Informațiile nu au fost, încă, confirmate și de surse oficiale.

Informaţiile neconfirmate de ucraineni au devenit virale pe Twitter, cu un videoclip care a făcut cinci milioane de vizualizări, din care reiese că un pilot de vânătoatre ucrainean doboară şase avioane ruseşti, potrivit Washington Examiner.

https://youtu.be/YVCTK0zj1U4

Pilotul ar putea fi medaliat

În videoul respectiv apare un avion ucrainean MiG-29, în timp ce survolează mai multe oraşe din Ucraina. Dacă povestea se va dovedi a fi reală, pilotul ar putea câştiga multe medalii pentru doborârea a cinci sau mai multe avioane inamice.

Statul Major al Armatei Ucrainei susţine, într-un comunicat remis sâmbătă dimineaţă, că a ucis 3.500 de soldaţi ruşi şi luat prizonieri alţi 200.

Ce pagube i-a provocat Ucraina lui Vladimir Putin

În plus, peste 102 tancuri ar fi fost distruse de forţele ucrainene în lupte. Pierderile estimate ale Rusiei la ora 7:00, 26 februarie, conform armatei ucrainene numără:

-102 tancuri;
-536 vehicule blindate de luptă;
-14 avioane;
-8 elicoptere;
-15 tunuri;
-1 sistem de apărare antiaeriană Buk.

Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării din Ucraina

Ministrul ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, a anunțat că trupele rusești au înregistrat pierderi mari în cele trei zile de război.

„De la declanşarea invaziei la scară largă de către Federaţia Rusă pe teritoriul Ucrainei, trupele ţării cotropitoare au suferit următoarele pierderi aproximative: 80 de tancuri, 516 vehicule blindate de diverse tipuri, 10 aeronave, 7 elicoptere, 2.800 de militari. Suntem puternici! Victoria va fi a noastră!”, a scris Hanna Maliar pe Facebook.

Volodimir Zelenski așteaptă ajutorul promis de Franța

Pe de altă parte, în această dimineaţă, Volodimir Zelenski a discutat cu Emmanuel Macron despre armele și echipamentele promise de Franţa.

“O nouă zi pe frontul diplomatic a început cu o conversație cu Emanuel Macron. Armele și echipamentele de la partenerii noștri vin la noi. Coaliția anti-război funcționează!”, a spus preşedintele Ucrainei.

Bloc de locuințe, lovit în bombardamente

De asemenea, tot sâmbătă dimineața, armata rusă ar fi bombardat un bloc de locuințe cu cel puțin 20 de etaje din Kiev. Este vorba despre o clădire situată în cartierul kievean Zhuliany.

În prezent, au loc operațiuni de căutare și salvare a eventualelor victime.

Urmăriți Impact.ro și pe