Vladimir Putin pare „izolat și rigid”. Mărturia lui Emmanuel Macron după întâlnirea cu președintele Rusiei

Beatrice Dumitru 23.02.2022, 15:34
Vladimir Putin pare „izolat și rigid”. Mărturia lui Emmanuel Macron după întâlnirea cu președintele Rusiei

Președintele Franței Emmanuel Macron s-a întâlnit pe 7 februarie, la Moscova, cu omologul său Vladimir Putin pentru a discuta despre criza din Ucraina. Cei doi au stat la o masa lungă de șase metri, care a stârnit un val de glume pe rețelele de socializare. După întâlnire, liderul Franței l-a descris în câteva cuvinte pe președintele rus, cu care nu se mai văzuse de doi ani.

Ce a spus Emmanuel Macron despre Vladimir Putin

Emmanuel Macron a vorbit despre comportamentul lui Vladimir Putin în timpul discuției de la Moscova, despre care a spus că s-a schimbat mult în cei doi ani de când liderii s-au întâlnit față în față, potrivit unei surse de la Elysée.

Liderul francez le-a spus reporterilor aflați în avionul cu care s-au întors de la Moscova că l-a găsit pe Putin „mai rigid și mai izolat”, descriere care susține impresia pe care președintele Rusiei a lăsat-o în timpul discursului în care a anunțat desfășurarea așa-numitelor trupe „de menținere a păcii” în estul Ucrainei, relatează CNN.

Vladimir Putin pare „izolat și rigid”. Mărturia lui Emmanuel Macron după întâlnirea cu președintele Rusiei
Vladimir Putin și Emmanuel Macron, dicuție despre criza din Ucraina.

În avion, președintele Macron le-a mărturisit jurnaliștilor prezenți că Putin pe care l-a întâlnit la Kremlin nu mai era același pe care îl văzuse în decembrie 2019, când a avut loc ultima lor întâlnire”, a spus sursa de la Elysée.

Macron a găsit la Kremlin un om care era mult mai rigid, mai izolat și care, practic, intrase într-un fel de derivă atât ideologică, cât și de securitate și lucru care, într-un anumit fel, s-a demonstrat în timpul acelui discurs”, a mai afirmat sursa citată.

Emmanuel Macron, eforturi pentru a evita războiul în Europa

Emmanuel Macron a făcut eforturi diplomatice în ultimele săptămâni pentru a evita războiul în Ucraina. Președintele Franței și Valdimir Putin au petrecut mai mult de cinci ore în timpul întâlnirii lor de la Moscova în încercarea de a dezamorsa situația din această zonă.

Președintele Franței declara după discuție că el și Vladimir Putin au reușit să găsească „puncte comune” asupra crizei și că este „la latitudinea noastră să cădem de acord, să luăm măsuri concrete și specifice pentru a stabiliza situația”.

Cei doi lideri au avut o convorbire telefonică și duminică seară, în timpul căreia au convenit să facă tot posibilul pentru a se ajunge rapid la un armistiţiu în estul Ucrainei și de a găsi o soluție diplomatică pentru ca această criză să nu escaladeze.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...