Un român a ajuns erou în Italia după ce a prins un hoț de două ori. Ce furase bărbatul

Ioana Bucur 27.01.2022, 20:31
Un român a ajuns erou în Italia după ce a prins un hoț de două ori. Ce furase bărbatul

O altfel de poveste despre conaționalii plecați din țară, există și oameni care ne dau motive să răspundem cu mândrie când auzim, în străinătate, întrebarea: „De unde ești?”. Un român a ajuns erou în Italia. Fără să se gândească la faptul că se pune în pericol, bărbatul nu a ezitat și a reușit să prindă același hoț de două ori. Ce furase italianul care a depus eforturi mari să nu ajungă pe mâna oamenilor legii.

Românul care a ajuns erou în Italia

Presa din Italia scrie despre un român care nu a stat pe gânduri când a venit momentul să ajute. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani stabilit în orașul Pesaro din regiunea Marche.

Românul a ajuns erou în Italia după ce a reușit să prindă același hoț de două ori, scrie publicația Il Resto del Carlino. Infractorul, un localnic în vârstă de 24 de ani, a furat bicicleta unei femei în piața Matteotti din Pesaro.

Văzând întreaga scenă, românul nu a ezitat și a pornit imediat pe urmele hoțului, reușind, în cele din urmă, să îl prindă și să îl imobilizeze. La scurt timp și-a făcut apariția un agent de la Poliția Municipală, care a fost alertat chiar de român în timp ce urmărea infractorul.

Doar că în timp ce omul legii cerea intervenția carabinierilor, italianul a reușit să scape și a luat-o, din nou, la fugă. Nu a ajuns prea departe pentru că românul a pornit iar pe urmele sale, împreună cu polițistul, și a reușit să îl prindă și a doua oară.

La sosirea carabinierilor, bărbatul de 24 de ani a fost încătușat, aceștia descoperind că avea și alte antecedente penale atât pentru furt, cât și pentru violență domestică.

Un român a ajuns erou în Italia după ce a prins un hoț de două ori. Ce furase bărbatul

În fața judecătorului, italianul și-a mărturisit vinovăția și a fost condamnat la nouă luni de închisoare. El va fi obligat să plătească și o amendă în valoare de 300 de euro. Bicicleta furată a fost returnată femeii care o lăsase sprijinită de un zid în piața Matteotti.

Chiar și după al doilea tur al alegerilor, Italia nu are președinte

În timp ce publicațiile locale scriu despre românul erou, subiectul zilei în Italia este al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Peste jumătate dintre cei aproximativ 1.000 de senatori şi reprezentanţi regionali au votat în alb în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale italiene. Un al treilea tur de scrutin a avut loc miercuri, însă nu se aşteaptă niciun progres până joi.

Paolo Maddalena, un fost judecător, puţin cunoscut, s-a clasat primul după scrutinul de luni, dar şi marţi, cu 39 de voturi. Sergio Mattarella, în vârstă de 80 de ani, a obţinut tot atâtea voturi, în pofida faptului că a spus în mod clar că nu vrea un al doilea mandat de şapte ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...