Fabrica Tesla de 1 miliard de dolari din Texas începe producția. Elon Musk promite și lansarea unui taxi autonom în următoarea perioadă

Bogdan Bârliga 08.04.2022, 13:51
Fabrica Tesla de 1 miliard de dolari din Texas începe producția. Elon Musk promite și lansarea unui taxi autonom în următoarea perioadă

Noua fabrică Tesla de 1,1 miliarde de dolari din Texas va începe producția și compania americană are toate șansele să-și atingă obiectivele foarte ambițioase propuse pentru acest an.

La evenimentul pentru inaugurarea noii uzine Elon Musk a promis lansarea unui vehicul complet autonom pentru flotele de taxi.

O nouă uzină Tesla

Compania americană a inaugurat noua uzină din Texas și primele unități din gama Model Y au început să fie livrate către clienți.

Noua fabrică ar trebui să ajungă în scurt timp la un număr de 500.000 de mașini produse și noul model Tesla Cybertruck urmează să fie fabricat aici din 2023.

Elon Musk promite lansarea unui nou model complet autonom

Tesla va face un taxi „dedicat” care se va conduce singur și care „va arăta futurist”, a spus CEO-ul Elon Musk, fără a oferi un interval de timp.

Miliardarul în vârstă de 50 de ani, purtând o pălărie neagră de cowboy și ochelari de soare, a făcut aceste comentarii joi la deschiderea noii fabrici Tesla din SUA.

Iată cum s-a desfășurat evenimentul de lansare a fabricii  Tesla din Texas:

Tesla a început producția și la fabrica din Germania

După mai multe amânări Tesla a reușit să demareze producția la noua sa fabrică din Germania unde compania a investit peste 5 miliarde de euro.

Primele unități Tesla Model Y au fost livrate clienților în cadrul unui eveniment la care au participat Elon Musk și cancelarul german Olaf Scholz.

Peste 12.000 de angajați vor munci la fabrica Tesla și uzina adiacentă de baterii din Gruenheide, lângă Berlin. La capacitate maximă această nouă uzină va produce 500.000 de mașini anual.

Record de vânzări în primul trimestru din acest an

Deși s-a confruntat cu mari probleme cauzate de lipsa componentelor Tesla a raportat livrări record de mașini electrice pentru primul trimestru din 2022.
Compania condusă de Elon Musk a reușit o creștere a livrărilor de 68% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Compania americană a reușit să livreze către clienți 310.048 vehicule electrice în primul trimestru, în creștere cu 68% faţă de perioada similară din 2021.

“Acesta a fost un trimestru “excepţional” de dificil, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a politicii zero Covid din China. Munca remarcabilă a echipei Tesla și a furnizorilor cheie a salvat ziua”, a scris pe Twitter directorul general Elon Musk.

Clienții preferă Tesla Model 3

În perioada ianuarie-martie 2022, Tesla a produs 305.407 vehicule electrice, în scădere de la 305.840 față de trimestrul precedent.

Pe primul loc în preferințele clienților se află Tesla Model 3 și Tesla Model Y cu 295.324 unități comandate, iar compania americană a mai  livrat  14.724 de untități din gamale Model S şi Model X.

Urmăriți Impact.ro și pe