Tesla înregistrează un nou record de vânzări în primul trimestru din acest an. Câte mașini electrice a livrat compania condusă de Elon Musk

Bogdan Bârliga 05.04.2022, 09:12
Tesla înregistrează un nou record de vânzări în primul trimestru din acest an. Câte mașini electrice a livrat compania condusă de Elon Musk

Deși s-a confruntat cu mari probleme cauzate de lipsa componentelor Tesla a raportat livrări record de mașini electrice pentru primul trimestru din 2022.

Compania condusă de Elon Musk a reușit o creștere a livrărilor de 68% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Succes anticipat la Tesla

Tesla a raportat un nou record de livrări pentru mașinile electrice în primul trimestru din acest an, se arată într-un material reuters.com.

Compania americană a reușit să livreze către clienți 310.048 vehicule electrice în primul trimestru, în creștere cu 68% faţă de perioada similară din 2021.

„Acesta a fost un trimestru „excepţional” de dificil, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a politicii zero Covid din China. Munca remarcabilă a echipei Tesla și a furnizorilor cheie a salvat ziua”, a scris pe Twitter directorul general Elon Musk.

Care a fost cel mai vândut model Tesla

În perioada ianuarie-martie 2022, Tesla a produs 305.407 vehicule electrice, în scădere de la 305.840 față de trimestrul precedent.

Pe primul loc în preferințele clienților se află Tesla Model 3 și Tesla Model Y cu 295.324 unități comandate, iar compania americană a mai  livrat  14.724 de untități din gamale Model S şi Model X.

„Impresionante (livrările) având în vedere toate situația”, a declarat Gene Munster, managing partner la firma de capital de risc Loup Ventures. Acesta a mai adăugat că se așteaptă ca Tesla să continue să depășească alți producători de automobile în creșterea vânzărilor.

Perspective de creștere

Pentru acest an Tesla se aşteaptă la o creştere de peste 50% a livrărilor de vehicule electrice.

Majorarea producţiei la fabricile Tesla din Berlin şi Texas va depinde de atenuarea dificultăţilor de aprovizionare şi de introducerea cu succes a noilor tehnologii, a informat compania americană.

Noi probleme cauzate de pandemie

Elon Musk declara în octombrie că uzina din Shanghai a depășit fabrica din California în ceea ce privește producția. Dar noile probleme cauzate de un nou val pandemic în China a forțat Tesla să suspende temporar producția la fabrica din Shanghai pentru câteva zile, în martie și aprilie, în timp ce orașul se închide pentru a testa rezidenții pentru boală.

Fabrica de la Berlin a devenit operațională

După mai multe amânări Tesla a reușit să demareze producția la noua sa fabrică din Germania unde compania a investit peste 5 miliarde de euro.

Primele unități Tesla Model Y au fost livrate clienților la finalul lunii martie 2022 în cadrul unui eveniment la care au participat Elon Musk și cancelarul german Olaf Scholz.

Peste 12.000 de angajați vor munci la fabrica Tesla și uzina adiacentă de baterii din Gruenheide, lângă Berlin. La capacitate maximă această nouă uzină va produce 500.000 de mașini anual.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...