EXCLUSIV. Văduva lui Lucian Ionescu și Monica de la Candy, strigăt de disperare. „Ajungem pe străzi cu fiica bolnavă”

Simona Ecovoiu 04.02.2021, 17:22
EXCLUSIV. Văduva lui Lucian Ionescu și Monica de la Candy, strigăt de disperare. „Ajungem pe străzi cu fiica bolnavă”

Jeanine Ionescu, văduva lui Lucian Ionescu, impresarul care pe 26 decembrie 2020 a pierdut lupta cu virusul ucigaș, își strigă disperarea. Pandemia de coronavirus i-a luat viața bărbatului pe care l-a iubit 33 de ani, și cu care are patru copii, și a lăsat-o fără concerte, firma ei de impresariat artiști fiind acum pe butuci. Ca într-un ultim efort de a ieși la liman, ea și-a unit forțele cu Monica, fosta solistă de la Candy, cu care Lucian are un fiu. S-au mutat împreună în casa aflată acum în pericol: ”Dacă nu plătim ratele la bancă, eu și Monica de la Candy ajungem pe străzi, cu fetița bolnavă!”, ni s-a confesat femeia îndoliată, care se pregătește de parastasul de 40 de zile al omului drag, înmormântat la Cimitirul Berceni 2.

Văduva lui Lucian Ionescu a ajuns la fundul sacului

Jeanine Ionescu a ajuns la fundul sacului. Locuiește cu fiica ei, Alexandra, care suferă de o boală autoimună și care, la 17 ani, cântărește doar 40 de kilograme, cu Monica, fosta solistă de la Candy, și cu fiul acesteia, din relația artistei cu Lucian Ionescu.

Femeia este disperată: ”Lucian avea o pensie de 2.000 de lei, de revoluționar, plus ce primea din drepturi de autor, ca textier și compozitor, mai compunea o piesă, avea și un ajutor de la stat, ca însoțitor pentru fata noastră bolnavă. Acum, am rămas fără toate acestea, iar ratele la bănci ajung undeva la peste 5.500 de lei lunar, pentru casă, o mașină luată de Lucian la mâna a doua, și pentru firma de impresariat. Numai la casă avem 1.700 de lei, lunar, pentru încă vreo 30 de ani. Am cumpărat această casă, în zona Berceni, dar acum riscăm să rămân pe străzi, cu fetița bolnavă. Sunt disperată!”, ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, Jeanine Ionescu.

EXCLUSIV. Vaduva lui Lucian Ionescu si Monica de la Candy, strigat de disperare. Ajungem pe strazi cu fiica bolnava
Lucian Ionescu si sotia sa

”Pandemia mi-a luat tot, omul drag, dar și afacerea cu firma de impresariat, care acum nu mai produce niciun leu”

Jeanine va organiza un teledon, ca ajutor pentru familiile care au rămas fără cei dragi, în pandemie: ”Pandemia mi-a luat tot, omul drag, care ne ajuta cu bani, dar și afacerea cu firma de impresariat, la care lucram și cu Monica, și care acum nu mai produce niciun leu”.

”Am bătut la câteva uși, ca să organizăm concerte, dar patronii de restaurante ne-au spus că îi paște falimentul, pentru că au voie să primească doar câțiva clienți. Iar în alte locuri, trebuie respectate contractele mai vechi, întrerupte anul trecut, în martie, acelea au acum prioritate!”, ne-a mai dezvăluit soția lui Lucian Ionescu.

Și Jeanine a avut COVID-19: ”Mă simt rău, după ce am fost externată. Tușesc, simt că mă sufoc!”

Și Jeanine s-a confruntat cu această boală nemiloasă și este convinsă că Lucian Ionescu a fost cel care i-a salvat viața: ”Primul a ajuns el la spital, apoi fiica noastră, Alexandra, a fost diagnosticată cu COVID-19. El m-a sunat din spital, și-a dat jos masca de oxigen și, cu ultimele puteri, m-a implorat: ”Te internezi cu fata, la ”Victor Babeș”, nu o scăpa din ochi!”.

”M-am dus cu ea și, după câteva zile, am fost și eu testată pozitiv. Am avut o formă severă a bolii, dar medicii au fost lângă mine, m-au scăpat din ghearele morții. Nici acum nu mă simt bine, când ies afară, în frig, tușesc și simt că mă sufoc. Coronavirusul mi-a declanșat tensiune, am și 16, uneori, iau tratament pentru inimă!”, a mai spus ea. Lucian Ionescu a încetat din viață pe 26 decembrie 2020, la Spitalul ”Cantacuzino”. Avea 62 de ani, era supraponderal și suferea de diabet.

EXCLUSIV. Vaduva lui Lucian Ionescu si Monica de la Candy, strigat de disperare. Ajungem pe strazi cu fiica bolnava
Monica de la Candy, in trupa si alaturi de fiul sau

Văduva lui Lucian Ionescu ne-a dezvăluit marele secret, după moarte: ”El și Monica de la Candy au un băiețel de 10 ani!”

D-abia după decesul lui Lucian Ionescu s-a aflat marele său secret. Jeanine ne-a dezvăluit, atunci, în exclusivitate: ”Lucian și Monica au un fiu, Matei, care înseamnă dar de la Dumnezeu, îl iubesc ca pe copilul meu, l-am crescut. Cu Monica am făcut pace de mult timp, este un om tare bun. Eu și Monica nu ne urâm, ne-am împăcat, îi iubesc copilul pe care îl are cu soțul meu”, ne-a mai zis Jeanine. 

”Pavel Ioan Matei este un copil cuminte, frumos, pasionat de calculatoare. Dormea la spatele tatălui lui, așa mult drag avea de Lucian, se rugau amândoi seara. Lucian a fost un tată adorabil, care și-a învățat copiii să fie corecți și buni!”, a adăugat ea. 

Alexandra, fiica lor, care suferă din naștere de o boală autoimună, cântărește doar 40 de kg, la 17 ani. Este o pictoriță talentată

Alexandra, fiica în vârstă de 17 ani a lui Jeanine Ionescu, ne-a prezentat câteva dintre lucrările ei, inclusiv câteva icoane pictate pe pânză, tablouri pe care le-a expus și pe contul de Facebook al regretatului ei tată, Lucian Ionescu. Mulți apropiați și-au manifestat dorința de a cumpăra lucrările talentatei adolescente, pentru a o sprijini financiar, acum, la greu.

Impresarul Lucian Ionescu a lăsat în urmă șase copii: Mihnea, Marie Jeanne, Alexandra, Anne Marie, din relația cu Jeanine, Ioana, din prima căsnicie, și Matei, din relația cu solista Monica, fostă componentă a trupei Candy.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...