Elevii lui Klaus Iohannis, dezvăluiri despre cum era preşedintele ca profesor. Detaliul care îţi va schimba părerea despre şeful statului

Andra Daoud 02.07.2022, 13:45
Elevii lui Klaus Iohannis, dezvăluiri despre cum era preşedintele ca profesor. Detaliul care îţi va schimba părerea despre şeful statului

Înainte de a fi primarul Sibiului și, respectiv, președintele țării, Klaus Iohannis a fost profesor. Șeful statului a predat fizica în Sibiu, timp de mai bine de 14 ani, iar cei care l-au avut profesor își amintesc și acum de el. Ce spun foștii elevi despre cadrul didactic Klaus Iohannis și ce trăsătură l-a făcut remarcat la catedră, de-a lungul timpului.

Cum era Klaus Iohannis ca profesor de fizică

Cu toții ne amintim de unii profesori din școala generală și din liceu care ne-au marcat existența, fie în sens pozitiv, fie în sens negativ. Iar când un fost profesor ajunge președintele țării, cu siguranță cei care i-au fost elevi își aduc aminte de el. Înainte de a face pasul decisiv către politică, Klaus Iohannis a fost dascăl pentru generații întregi de elevi, la Sibiu.

După ce a devenit președintele României, presa și-a dorit să afle cum era Iohannis la catedră și a căutat răspunsuri la câțiva dintre elevii care i-au trecut prin mână. O fostă elevă, pe nume Andreea Fulșe, a dezvăluit că profesorul Iohannis era sobru și serios, însă și foarte corect. Nu își teroriza elevii, deși erau printre ei și unii care nu prea învățau, însă întotdeauna se remarca prin corectitudine atunci când dădea note.

„Nu s-a enervat niciodată pe noi, deşi nu toţi eram buni la fizică. Era foarte corect. Nu umfla notele, dar nici nu te pedepsea inutil. Cât luai, atât meritai. Nimeni nu i-a contestat vreodată vreo lucrare de control. Mie nu prea mi-a dat sub 8, dar nici peste 9. Astea erau notele mele”, a povestit fosta elevă, pentru click.ro.

Elevii lui Klaus Iohannis, dezvaluiri despre cum era presedintele ca profesor. Detaliul care iti va schimba parerea despre seful statului
Klaus Iohannis, in perioada in care era profesor de fizica

Prima doamnă a avut un elev de 10 la BAC anul acesta

Klaus Iohannis a renunțat la catedra de fizică, în momentul în care a făcut pasul decisiv către politică. Soția sa, în schimb, a rămas la catedra de engleză de la Sibiu, chiar dacă acest lucru presupune ca ea și președintele să facă naveta. Anul acesta, Carmen Iohannis a avut parte de o surpriză extrem de plăcută din partea unuia dintre elevii cărora le-a fost dirigintă.

Pavel Mihăilescu a fost elev al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, la clasa de Științe ale Naturii Bilingv, având-o dirigintă pe Carmen Iohannis. El a dat BAC-ul anul acesta și s-a numărat printre cei peste 160 de elevi care au obținut nota 10 la examenul maturității. Prima doamnă și diriginta elevului l-a felicitat pe acesta public, după afișarea rezultatelor.

„Elevul Mihăilescu Pavel din clasa 12E, a Colegiului Național Gheorghe Lazăr Sibiu, a demonstrat prin media 10 la examenul de Bacalaureat, că munca, seriozitatea, pasiunea și inteligența sunt cheia încununării anilor de liceu! Toată prețuirea și admirația, lui și profesorilor! Cu drag, felicitări din partea D-nei Diriginte!”, a fost mesajul transmis de Carmen Iohannis pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe