Sfaturile oferite de Carmen Iohannis elevilor săi. Unul dintre copiii de 10 din Sibiu a avut-o dirigintă: „Banii vor veni”

Ioana Bucur 27.06.2022, 14:32

Cu toate că ar fi putut să renunțe la carieră și să se alăture soțului ei în București, în timpul mandatelor de președinte al țării, Prima Doamnă a României a decis să rămână la catedră. După afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2022, s-a aflat că unul dintre copiii de 10 din Sibiu a avut-o ca dirigintă. Tânărul a dezvăluit câteva dintre sfaturile oferite de Carmen Iohannis elevilor săi.

Unul dintre copiii de 10 din Sibiu a avut-o dirigintă pe Carmen Iohannis

Luni, 27 iunie 2022, emoțiile au ajuns la final pentru absolvenții clasei a XII-a din întreaga țară. După ce s-au afișat primele rezultate BAC 2022, înainte de soluționarea contestațiilor, ministrul Educației a anunțat că 162 de elevi din România au reușit să obțină punctaj maxim la examenul maturității.

Doi dintre copiii de 10 sunt de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Unul dintre ei, Pavel Mihăilescu, a învățat a clasa de Științe ale Naturii Bilingv, Engleză, având-o ca dirigintă pe Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României. Punctajul perfect a fost o surpriză pentru el, tânărul mărturisind că a avut emoții la proba de Anatomie.

„Vă spun sincer că nu mă așteptam. Am învățat mult, dar nu mă așteptam la note perfecte. La matematică nu am avut niciun fel de emoții. Chiar dacă subiectele au fost ușoare, pot spune, mândru de mine, că oricât de grele ar fi fost tot aș fi luat această notă.

La română nu am fost foarte sigur, deși am respectat baremul și am scris cât de bine și cât de frumos am putut și, sincer să fiu, cele mai mari emoții le-am avut la anatomie. Acolo, la subpunctul C, de la ultimul exercițiu a picat fiziologia analizatorului cutanat și în dimineața cu examenul am spus să învăț asta, dar n-am făcut-o și exact asta mi-a picat. Recunosc că m-am blocat puțin când am văzut, dar se pare că m-am descurcat”, spune Pavel, pentru Turnul Sfatului.

Unul dintre elevii de 10 din Sibiu a avut-o dirigintă pe Carmen Iohannis

Unul dintre elevii de 10 din Sibiu a avut-o dirigintă pe Carmen Iohannis

Ce sfaturi le-a dat Prima Doamnă elevilor

„Elevul Mihăilescu Pavel din clasa 12E, a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, a demonstrat prin media 10 la examenul de bacalaureat, că munca, seriozitatea, pasiunea și inteligența sunt cheia încununării anilor de liceu!
Toată prețuirea și admirația, lui și profesorilor! Cu drag, felicitări din partea D-nei Diriginte!”, a fost mesajul transmis de Carmen Iohannis pe Facebook.

Tânărul a vorbit cu plăcere și despre diriginta sa, dezvăluind care au fost sfaturile oferite de Carmen Iohannis elevilor săi. Soția președintelui le-a punctat cu fiecare ocazie cât de important este să își descopere pasiunile și să le urmeze.

„Doamna dirigintă ne-a învățat să fim, în primul rând, oameni. Ea ne spunea mereu: faceți ceva ce vă place și ce iubiți, că banii vor veni”, a spus elevul de 10, pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe