Dulceaţă de bujori, o reţetă veche mai puţin cunoscută. E un adevărat deliciu

Badea Violeta 16.05.2022, 16:54
Dulceaţă de bujori, o reţetă veche mai puţin cunoscută. E un adevărat deliciu

La prima vedere, multe gospodine din țara noastră și nu numai s-ar putea întreba cum este posibil să se prepare dulceață din bujori. Surprinzător sau nu, acest lucru chiar este cu putinţă. În acest material îți vom prezenta o rețetă senzațională de dulceață de bujori, care va deveni cu siguranță preferata ta și a familiei tale.

Cum să faci dulceață de bujori

Bujorii sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai îndrăgite plante datorită aspectului și parfumului lor. Din păcate, aceste flori minunate ne bucură viața pentru o perioadă foarte scurtă, mai exact de la sfârșitul lunii aprilie până în iunie.

Totuși, parfumul floral încântător al bujorului poate fi păstrat într-un borcan. Da, ai auzit bine! Prepară o minunată dulceață de bujor roz, delicios și frumos, de care te vei putea bucura pe tot parcursul anului! Iată ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.

Reteta dulceata de bujori
Reteta dulceata de bujori

Ingrediente

  • un kg de petale de bujori
  • patru l de apă
  • patru kg de zahăr
  • nouă lămâi

Mod de preparare

Pentru început, ia bujorii și trece-i printr-un jet de apă rece, apoi lasă-i la uscat într-o vază. Ulterior, curăță-le cu grijă petalele. Mai departe, stoarce zeama de la patru lămâi și toarn-o într-un vas cât mai încăpător.

Deasupra pune petalele de bujor, amestecă bine și frământă ușor, pentru ca zeama să se distribuie uniform pe acestea. Pe lângă gustul extraordinar, lichidul are și capacitatea de a păstra culoarea petalelor.

Acum pune vasul la rece timp de aproximativ o oră. În tot acest timp, pune apa la fiert împreună cu zahărul și lasă să scadă până la un sfert din cantitatea adăugată.

Într-o cratiță adaugă zeama stoarsă de la restul lămâilor rămase și petalele de bujor cu tot cu lichid. Pune un capac și lasă totul să fiarbă timp de circa 10 minute.

Acum nu mai ai nimic de făcut decât să umplii borcanele. De precizat că dulceața fierbine se pune în recipiente curate și sterilizate. După ce ai făcut acest lucru vei putea pune capacele.

Întoarce-le cu capacul în jos, pentru a nu prinde aer, până se răcesc. Ulterior, pune borcanele într-un vas cu apă în clocot, la bain-marie. Dulceața de bujori este delicioasă și se poate servi ca atare, alături de pâine prăjită sau clătite. Spor în bucătărie și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...