EXCLUSIV

Dragoș Dolănescu împlinește 47 de ani. „Dacă mor în Costa Rica, vreau să fiu îngropat cu trăistuța mea cu pământ românesc. Și tata umbla cu așa ceva după el”. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 18.11.2022, 10:27

Dragoș Dolănescu împlinește, sâmbătă, 47 de ani. S-a născut în România, însă locuiește în Costa Rica, unde până de curând a fost deputat. Naționalist, din tată-n fiu, Dragoș ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Impact.ro, care este marea lui dorință, când va fi să părăsească această lume. Are strânsă legătură cu locurile natale.

Serbat de mama lui, în Costa Rica: „Facem o mică petrecere acasă, cu tort, dar și cu sarmale”

Dragoș Dolănescu va fi serbat, sâmbătă, la împlinirea vârstei de 47 de ani, de mamă, soție și de cei trei copii ai săi, în Costa Rica, unde locuiește de peste 40 de ani. Pe masa plină cu bunătăți, în jurul căreia se vor reuni și alte persoane dragi, va trona și o oală cu sarmale și cu mămăliguță, pe care mama lui, Margarita Valenciano, a învățat să le prepare, pe perioada studenției, la Medicină, în România:

„Facem o mică petrecere acasă, cu tort, dar și cu sarmale, mi-a promis mama că îmi prepară și mămăligă. Lui tata îi plăceau foarte mult sarmalele, îmi amintesc de petrecerile pe care le dădea de ziua mea, când eram în România, țineau, ca-n povești, câte o săptămână.

Venea lumea, erau pregătite oale întregi cu mâncare și zeci de sticle de vin roșu, primeam multe cadouri, era tare frumos. Tata îmi oferea și daruri, dar niciodată nu mi-a dat bani, de ziua mea, pe atunci se ofereau obiecte, jucării, ce îți doreai”, ne-a mai declarat el, pentru Impact.ro.

Dragos Dolanescu implineste 47 de ani
Dragoș Dolănescu

Dragoș Dolănescu vrea să revină cât mai curând în România: „Vreau să merg la cimitir, la tata!”

De aproape trei ani, Dragoș n-a mai ajuns în România. A fost ocupat cu munca de politician, cu problemele țării, unde numărul șomerilor a crescut alarmant. Dar, acum, că i-a expirat mandatul de deputat, în Costa Rica, el și-a propus să revină, în țară, cel mai probabil alături de mama lui, Margarita Valenciano, ultima mare iubire a lui Ion Dolănescu:

„Vreau neapărat să ajung la București, primul drum îl voi face la mormântul tatălui meu, ca să-i aprind o lumânare. Apoi, o să ajung și la casa din Sinaia, pe care am moștenit-o de la tatăl meu și unde sunt adunate atâtea amintiri!”, ne-a mai declarat Dragoș Dolănescu, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Care este marea lui dorință

Dragoș Dolănescu ne-a dezvăluit și care este marea lui dorință: „Eu m-am născut în România, dar locuiesc în Costa Rica, însă, când va fi să mor, peste mulți, mulți ani, am o mare dorință. Familia mea o cunoaște și o va respecta”.

„Dacă mor în Costa Rica, vreau să fiu îngropat cu trăistuța mea cu pământ românesc pe piept. Da, sunt naționalist, ca tata. Și el făcea la fel, când pleca în delegații, prin lume. Lua în geamantan și un săculeț plin cu pământ din curtea casei.

Îmi spunea: „Dacă mor printre străini, să mi se pună pământ românesc pe piept!”. Nu știu dacă și Ionuț, fratele meu, care stă și în America, gândește la fel, dar ar fi frumos”, ne-a mai spus Dragoș Dolănescu, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...