Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times

Ana Anitoiu 17.01.2021, 19:04
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times

Două zone din România au fost incluse pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times, pe vreme de pandemie de coronavirus. Jurnaliștii acestei publicații americane celebre au întocmit un clasament pe baza celor peste 2.000 de sugestii pe care le-au primit de la cititori. Dintre acestea, au ales doar 52.

Ce zone din România au fost include pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times

Astfel, publicația New York Times a inclus pe lista destinațiilor de vacanță recomandate și două zone de pe plaiul românesc. Mai exact, Maramureș și Bucovina. Motivul pentru care acestea au ajuns în clasament este acela că au peisaje spectaculoase, cu ferme, fânețe și căruțe trase de cai, precum și drumuri noroioase. În plus, se pare că un avantaj al acestora, în opinia americanilor, este că aceste regiuni ale României păstrează un mod de viață ce s-a pierdut în alte părți.

”Lista, realizată pe baza recomandărilor cititorilor, are 52 de locuri din întreaga lume, iar Maramureşul, alături de Bucovina, sunt singurele zone din România aflate pe această listă. Maramureşul a fost ales pentru autenticitatea sa şi pentru că aici mai poţi găsi un mod de viaţă care a dispărut în alte zone din lume. Trebuie să profităm din plin de aceste lucruri, de unicitatea şi autenticitatea Maramureşului şi să dezvoltăm un turism care să păstreze acest mod de viaţă”, a scris, pe Facebook, Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Doua zone din Romania, pe lista destinatiilor de vacanta recomandate de New York Times
Imagine din Maramures

Ce a scris un cititor New York Times despre România

Maramureșul și Bucovina au fost recomandate ca destinații turistice pe timp de pandemie de coronavirus demne de clasamentul New York Times de Ivan Stoler, care a crescut într-o familie de basarabeni. El a povestit, între altele, că s-a minunat de un gard făcut din fier forjat pe care se afla Steaua lui David, undeva la ieșirea din Piatra Neamț. Tot el a menționat și splendidele mănăstiri pictate din Bucovina.

”Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fânețele și căruțele trase de cai arătau un mod de viață dispărut. Pe marginea drumului românii vindeau niște cazane de alamă pentru a face țuică de prune”, a scris el, către New York Times.

Ce alte destinații de vacanță recomandă New York Times

De asemenea, pe lista pe care New York Times a întocmit-o cu destinații de vacanță recomandate, conform sugestiilor cititorilor săi, se află: Medina, partea veche a orașului marocan Marrakech, biserica ”St James the Less” din Anglia, drumul de pelerinaj Camino de Santiago, ce traversează Spania de la est la vest, și orașul spaniol Cordoba, al cărui centru vechi istoric a fost înscris în anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Pe listă mai sunt, între altele: muntele Nanda Devi din India, traseul Laugavegur din Islanda, cu izvoare termale și vale glaciară, și Dakar, capitala Senegalului.

De la începutul pandemiei de coronavirus, au fost raportate 95.168.543 de cazuri de infectare, la nivel mondial. Din totalul pacienților cu Covid-19, 2.034.623 au murit, în toată lumea, iar 67.937.306 au fost declarați vindecați, potrivit site-ului worldometers.info. Top trei cele mai afectate țări este alcătuit din: Statele unite ale Americii, cu 24.327.887 de cazuri și 405.547 de decese raportate; India, cu 10.566.720 de cazuri și 152.369 de decese; și Brazilia, cu 8.456.705 de cazuri și 209.350 de decese.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...