Donald Trump şi ultima lui zi de mandat. Înfrânt, fostul preşedinte SUA s-a ascuns de toată lumea

Stan Filon 20.01.2021, 13:32
Donald Trump şi ultima lui zi de mandat. Înfrânt, fostul preşedinte SUA s-a ascuns de toată lumea

Donald Trump trăiește poate cea mai grea zi din viața sa. A fost părăsit de prieteni, de cunoștințe, ba chiar și soția sa a cam dat vina pe el pentru atacul de la Capitoliu! Colegii de partid l-au acuzat oficial în Senat că i-a instigat pe oamenii care au dat năvală în Congres. În plus, trebuie să renunțe la putere, în favoarea lui Joe Biden.

Cum își petrece Donald Trump ultima zi de mandat la conducerea SUA

Ultima zi la conducerea SUA se desfășoară pentru Donald Trump la fel cum s-au desfășurat și celelalte zile după atacul violent de la Capitoliu, în urma căruia au murit cinci persoane, printre care și un polițist. Președintele este de negăsit.

Pe rețelele de socializare și dacă ar vrea nu ar mai putea ține legătura cu fanii spi, deoarece conturile i-au fost închise, însă a renunțat la orice formă de comunicare cu alegătorii săi. Se pre că președintele este un pachet de nervi, iar consilierii săi l-au sfătuit să nu mai facă declarații publice, pentru a nu înrăutăți situația.

Cum isi petrece Donald Trump ultima zi de mandat la conducerea SUA
Cum isi petrece Donald Trump ultima zi de mandat la conducerea SUA

Vicepreședintele Mike Pence i-a luat locul lui Trump pentru o serie de atribuții ceremoniale

Vicepreședintele în funcție Pence a fost cel care i-a luat locul lui Trump pentru o serie de atribuții ceremoniale de final de mandat, precum participarea la briefingul final pentru ultimele detalii ale ceremoniei de învestire.

Programul pentru ultima sa zi în funcția de președinte al Americii arată similar cu cele pe care le-a avut și în ultimele săptămâni: ”Președintele Trump va lucra de dimineață devreme și până târziu în noapte. Va efectua mai multe convorbiri telefonice și va avea mai multe întâlniri”, se arată în programul oficial al președintelui SUA.

Surse de la Casa Albă spun că Trump și-ar dori o plecare din funcție ”cu onoruri militare”, însă vrea să plece în Florida înainte ca ceremonia să înceapă pentru a evita situația în care pleacă de la Washington cu statutul de fost președinte.

Vrea onoruri militare la plecare. Nici măcar Mike Pense nu va participa la ceremonia lui Trump

Mike Pence a anunțat că nu va participa la ceremonia de plecare a lui Trump, dar că va participa la învestirea noului președinte, marcând din nou relația glacială dintre președinte și vicepreședinte de după atacul din 6 ianuarie.

Donald Trump s-a prăbușit în sondajele de încredere și popularitate. Un sondaj Gallup, publicat luni, arată că doar 34% dintre americani mai aprobă activitatea președintelui, cea mai slabă cifră a acestuia într-un sondaj Gallup de la începutul președinției sale.

Gallup notează, de asemenea, că media cotei de încredere a lui Trump în cei patru ani de mandat este de 41%, mai scăzută decât a oricărui alt președinte de după Al Doilea Război Mondial. Un alt sondaj, realizat de Pew Research Center, arată o cotă de încredere chiar mai redusă pentru președintele în funcție – de 29%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...