Domeniul uriaş care va avea o cădere de nedescris în câţiva ani. Bill Gates, avertisment serios

Stan Filon 10.11.2021, 14:02
Domeniul uriaş care va avea o cădere de nedescris în câţiva ani. Bill Gates, avertisment serios

Miliardarul Bill Gates vine cu o nouă previziune care dă fiori reci marilor jucători din piața energiei. Omul de afaceri spune că mulți dintre giganții din petrol care fac legea astăzi vor dispărea în următorii 30 de ani, iar totul are legătură cu noile tehnologii apărute pentru energia curată.

Bill Gates a vorbit despre un domeniu uriaș care se va confrunta cu o cădere spectaculoasă

Tot mai multe guverne au anunțat deja un calendar de renunțare la mașinile pe benzină și motorină. Unele vor renunța la astfel de mașini mai devreme, altele mai târziu, însă trendul este același. Probabil din această cauză, Bill Gates spune că mulți jucătorii importanți de astăzi vor dispărea în viitor.

Miliardarul a lăsat să se înțeleagă că marile companii petroliere care vor înțelege că trebuie să-și îndrepte atenția spre generarea de energie curată vor reuși să supraviețuiască, pe când altele vor pieri, după cum a precizat miliardarul într-un briefing citat de yahoonews.

Bill Gates a vorbit despre un domeniu urias care se va confrunta cu o cadere spectaculoasa
Bill Gates a vorbit despre un domeniu urias care se va confrunta cu o cadere spectaculoasa

”Câţiva dintre băieţii mari cred că vor face tranziţia”

”Da, unii dintre aceşti giganţi vor cădea, ştiţi, peste 30 de ani companiile petroliere vor valora foarte puţin. Sper ca măcar câteva dintre marile companii vor reuşi să supravieţuiască. Întreaga idee de a opri investiţiile în tot ce e vechi ca tactică, pentru a investi în ce e nou, pur şi simplu nu înţeleg asta. Câţiva dintre „băieţii mari” cred că vor face tranziţia”, a spus Bill Gates.

Multe dintre companiile petroliere au înțeles care este trendul, așa că au început să acorde din ce în ce mai multă atenție energiei regenerabile, încărcarea vehiculelor electrice sau hidrogenului, chiar dacă momentan petrolul şi gazele rămân liniile lor de afaceri dominante.

Una dintre tehnologiile viitorului pare a fi hidrogenul albastru, la care a făcut referire și Bill Gates. Omul de afaceri vede potenţial în domeniul acesta şi a remarcat, de asemenea, că Statele Unite ale Americii are o infrastructură de conducte care ”probabil poate fi modernizată pentru a transmite hidrogen”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...