Directorul CIA: „Putin este prea sănătos”. Lovitură pentru cei care credeau că liderul rus este bolnav

Mihnea Tălău 21.07.2022, 11:19
Directorul CIA: „Putin este prea sănătos”. Lovitură pentru cei care credeau că liderul rus este bolnav

Vladimir Putin este „complet prea sănătos”, a declarat miercuri directorul CIA, William Burns, aruncând apă rece asupra zvonurilor constante potrivit cărora președintele rus ar suferi de boală în timp ce își continuă războiul împotriva Ucrainei.

Veste proastă pentru adversarii lui Putin

Burns, vorbind la Forumul de securitate Aspen, a precizat că declarația sa nu a fost „o judecată oficială a serviciilor de informații”. Totuși, având în vedere poziția sa, comentariul lui Burns ar putea contribui la diminuarea speranțelor adversarilor lui Putin că dispariția președintelui rus este aproape.

Burns a vorbit la o zi după ce Putin a vizitat Iranul, unde s-a întâlnit cu președintele iranian Ebrahim Raisi și cu liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

Vladimir Putin se indreapta spre Teheran, intr-o calatorie internationala rara. Ce va discuta cu liderii Iranului si Turciei

A fost o incursiune rară în afara Rusiei pentru Putin. El a fost în mare parte izolat în timpul pandemiei de coronavirus, chiar dacă a lansat un război.

Cooperarea Rusia-Iran dă fiori la Washington

Dar Iranul și Rusia par să își intensifice cooperarea, în timp ce ambele se confruntă cu o mare ostracizare globală. Oficialii americani spun că Iranul plănuiește să transfere sute de drone Rusiei pentru a o ajuta în efortul său de război.

Burns, un fost diplomat de carieră care a efectuat două misiuni la Moscova, și-a petrecut o mare parte din apariția sa la Aspen răspunzând la întrebări despre Rusia și războiul din Ucraina.

„Din câte ne putem da seama, este în întregime prea sănătos”, a spus el când a fost întrebat despre sănătatea lui Putin.

Comentariul lui William Burns este o lovitură pentru criticii lui Putin care credeau că liderul rus este bolnav.

El a indicat că iranienii ar trebui să regândească orice decizie de a-i da drone lui Putin. În același timp, Burns a spus că faptul că Putin apelează la Iran pentru astfel de armament este un semn al slăbiciunii propriului sector de apărare al Rusiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...