Vladimir Putin anunţă începutul unei noi ere. Discursul care dă fiori lumii întregi

Badea Violeta 21.07.2022, 07:40
Vladimir Putin anunţă începutul unei noi ere. Discursul care dă fiori lumii întregi

Președintele rus Vladimir Putin a făcut miercuri, 20 iulie, un anunț care le dă fiori reci multora. Conform liderului de la Kremlin, istoria lumii intră într-o nouă etapă în care doar statele cu adevărat suverane pot garanta o dinamică ridicată de creştere. De asemenea, acesta a precizat că Occidentul nu poate oferi lumii propriul model de viitor.

Anunţul care-i va înfuria pe liderii occidentali. Ce a declarat Vladimir Putin

Se apropie o nouă etapă a istoriei mondiale în care doar statele suverane pot garanta o dinamică ridicată de creştere, a declarat miercuri, 20 iulie, președintele rus Vladimir Putin, în cadrul forumului „Idei puternice pentru noul timp”. Tototdată, acesta a spus că Occidentul și elitele sale „nu au căutat să păstreze ordinea existentă a lucrurilor”, potrivit TASS.

„Urmează o nouă eră, o nouă etapă în istoria lumii. Și numai statele cu adevărat suverane pot asigura rate ridicate de creștere și pot fi un exemplu pentru ceilalți”, a precizat liderul rus.

Anuntul lui Vladimir Putin
Anuntul lui Vladimir Putin

Vladimir Putin: „Occidentul nu poate oferi propriul model pentru viitor”

Vladimir Putin este de părere că Occidentul nu poate oferi propriul model pentru viitor, în timp ce o alternativă la lumea unipolară existentă, și anume o ordine mondială mai echitabilă și mai orientată spre societate, se conturează rapid.

În timpul discursului său, liderul de la Kremlin a mai declarat că în Rusia trebuie create condițiile pentru o democrație deschisă și directă. În plus, acesta a cerut o îmbunătățire a mecanismelor puterii populare. Potrivit lui Putin, acest lucru va ajuta Rusia să devină mai competitivă și mai puternică.

Cum l-a umilit Erdogan pe Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost nevoit să aștepte într-o cameră, în fața unei mulțimi de reporteri, sosirea omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Imaginile filmate înainte de întâlnirea de marți, 19 iulie, îl arată pe liderul rus agitându-se, schimbându-și poziția și făcând o serie de fețe gesturi în fața camerelor de luat vederi timp de aproape un minut înainte de a fi în cele din urmă salutat de președintele Turciei.

A fost un moment stânjenitor pentru liderul rus. De regulă, acesta îi făcea pe liderii mondiali să aștepte, în mod intenționat, uneori ore întregi după ce discuțiile programate trebuiau să înceapă.

Unii au speculat că ar fi putut fi o răzbunare pentru o întâlnire din 2020 de la Moscova, în care Erdogan a așteptat atât de mult pentru a intra în sala de ședințe încât a luat loc.

Citește și Vladimir Putin, vizită oficială la Teheran. Ce plănuiește să discute cu președintele turc Recep Erdogan și cu omologul iranian Ebrahim Raisi!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...