Impact LIVE

Dezvăluire de marcă făcută la Impact Live cu Lavinia Șandru. Nicușor Dan, adus în politică de Traian Băsescu și de Elena Udrea

Alexandru Râmnic 07.06.2022, 13:43
Dezvăluire de marcă făcută la Impact Live cu Lavinia Șandru. Nicușor Dan, adus în politică de Traian Băsescu și de Elena Udrea

Impact Live, emisiunea Laviniei Șandru, a ajuns la a treia ediție iar dezvăluirile se țin lanț. Invitat a fost, marți de la ora 12.00, Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Bucureștiului în perioada 2016-2020, iar printre subiectele abordate s-a numărat, evident, și „performanța” lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei de până acum. Bădulescu a făcut însă o dezvăluire surprinzătoare despre trecutul politic al actualului primar general.

Aurelian Bădulescu, la Impact Live: „Pe Nicușor Dan mi l-a adus Elena Udrea”

Nicușor Dan s-a făcut remarcat prin Uniunea Salvați Bucureștiul, care între timp s-a transformat în Uniunea Salvați România, așa că puțină lume și l-ar imagina ca pe un politician cu ștate mai vechi. Numai că Aurelian Bădulescu, unul dintre „veteranii” PSD, a explicat că lucrurile stau puțin altfel în ceea ce-l privește pe acesta. Invitat la Impact Live, social-democratul a făcut o dezvăluire cel puțin surprinzătoare referitor la felul în care l-a cunoscut pe actualul edil.

„Pe Nicușor îl cunosc din 2009, mi-a fost adus de Elena Udrea. Era Băsescu disperat că nu există implicare a societății civile, apăruse o modă, erau într-o căutare și o construcție, trebuia să ofere ceva Băsescu după ce învinsese din nou în alegeri, era nevoie de un suflu nou. Așa a apărut Nicușor, era specialist în probleme de urbanism, sau ceva de genul, așa mi-a fost prezentat. Dar el era matematician, deci de unde până unde? Așa s-a lansat el, cu Băsescu și Elena Udrea, ei sunt cei care l-au adus. Pe urmă a fost pescuit de alții, a intrat în cârdășie cu d-ul Coldea” (n.r. Florian Coldea, fost șef al SRI).

Bădulescu a fost un critic vehement al lui Nicușor Dan în campania electorală a acestuia pentru București, rămânând celebru și un episod în care s-a dus peste actualul primar, care ținea o conferință de presă pe bulevard, în prelungirea Ghencea, pentru a-l bruia pe acesta.

„Cu Nicușor Dan am pierdut mult ca proiecte pe București. Am furnizat șase plângeri penale la DNA. Lumea e foarte nemulțumită de el, dar nu ies în față nemulțumirile. De ce?  S-a predat ștafeta în București între cei care stau în blocuirile ceaușiste, unde gradul de reziliență este foarte mare, către cei tineri, care stau în locuri unde sunt servicii individuale și nu au nevoie de încălzirea și de apa caldă de la Primărie, care de fapt nu prea există”, e explicația lui Bădulescu dată Laviniei Șandru.

Emisiunea, plină de dezvăluiri importante, o puteți vedea mai jos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandru Râmnic
Sunt absolvent al Universității Hyperion, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, 2005. În prezent, sunt coordonator content la Impact.ro. În trecut, am fost redactor, social...