Decizie radicală a Simonei Halep. Anunțul făcut în plin scandal de dopaj. A renunțat

Stan Filon 11.11.2022, 13:55
Decizie radicală a Simonei Halep. Anunțul făcut în plin scandal de dopaj. A renunțat

Simona Halep a luat o decizie radicală, în aceste zile, după scandalul de dopaj în care a fost implicată. Suspendată din tenis, după ce a fost testată la pozitiv la o substanță interzisă în sport, Simona Halep a decis să nu participe nici măcar ca spectator la turneul Billie Jean King Cup, unde reprezentativa României va juca împotriva celei a Ungariei.

Decizie radicală a Simonei Halep

Așadar, Simona Halep nu va merge să-și susțină colegele din echipa națională în turneul Billie Jean King Cup, care se va desfășuta pe data de 11 și 12 noiembrie la Oradea. Sportiva suspendată din tenis nu a vrut să aibă nicio apariție publică, pentru a evita să vină cu detalii din procesul care urmează. Cel care a dat vestea a fost Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean King Cup.

„Am vorbit cu Simona acum câteva zile, dar și mai demult. Ea își dorea să vină la Oradea, să fie alături de echipă, chiar dacă nu mai juca în acest an. Momentan, ne dorim să situația să se rezolve în favoarea ei și să revină în turnee cât mai repede posibil. Este o jucătoare care a făcut mult pentru România, pentru echipa noastră și sperăm să revină cât mai curând posibil.

Decizie radicala a Simonei Halep
Decizie radicala a Simonei Halep

Fostul nr 1 mondial va urmări turneul din fața televizorului

Ea a transmis un mesaj de susținere pentru echipă, chiar dacă nu va fi prezentă alături de colege. A spus că se va uita le meci, chiar dacă are alte preocupări în aceste zile. Inima ei bate pentru tenis și își dorește cu ardoare ca echipa Românei să câștige această întâlnire”, a transmis medaliatul cu argint de la JO de la Rio din 2016 pentru bihon.ro.

Simona Halep nu a primit nicio invitație specială la turneu din partea Federației Române de Tenis. Președintele Federației, George Cosac, a precizat că a vrut să vorbească cu Simona Halep, însă a renunțat. Acesta a precizat că sportiva putea să își cumpere bilet și să vină ca oricare alt spectator.

„Noi n-am invitat-o nicăieri, urma să vorbesc cu ea să vină ca spectatoare la Oradea. Deci nu o invitație specială! Dacă se duce și își cumpără bilet, bănuiesc că poate să intre oriunde. Știți ce s-a întâmplat cu domnul Ilie Năstase la Mamaia. Exact aceeași treabă! Era suspendat, dar s-a dus și și-a cumpărat bilet, intrând ca spectator. E logic că Federația Română este sub Federația Internațională, dar am zis că nu are rost să facem noi ceva suplimentar”, a afirmat George Cosac, pentru Pro Sport.

Echipa României de la turneul Billie Jean King Cup este formată din Gabriela Ruse, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Monica Niculescu și Alexia Todoni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...