Decizie de ultimă oră! Dinamo, salvată de la retrogradare din birourile FRF!

Marian Cărăvan 06.08.2020, 12:35

Dinamo a fost ținută în suspans câteva zile. Amenințată cu retrogradarea în urma voturilor cluburilor din Liga 1 în privința alcătuirii clasamentului final din play-out, gruparea din Ștefan cel Mare a scăpat azi după ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.

Dinamo, salvată de la retrogradare după ședința Comitetului Executiv al FRF

Ceea ce anticipasem încă de ieri, s-a întâmplat azi. În Liga 1 vom avea din sezonul viitor 16 echipe, în loc de 14 ca până acum. Asta înseamnă că Dinamo, despre care s-a vorbit foarte mult în ultimul timp, s-a salvat de la retrogradare. Comitetul Executiv al FRF s-a întrunit azi într-o ședință mai aparte și a luat decizia care aduce liniștea în Ștefan cel Mare. A făcut-o chiar cu un an mai devreme decât ar fi vrut.

Modificarea sistemului la Liga 1 a fost prezentată în ultima şedinţă de Comitet Executiv, însă nu a fost supusă la vot, pentru că nu exista o solicitare din partea Ligii Profesioniste de Fotbal. Se intenționa ca modificarea să aibă loc abia din sezonul 2021-2022, dar iată că buclucașul virus care a dat tot sportul peste cap, a grăbit oarecum lucrurile în acest sens.

În urma decizie de astăzi, echipele de pe locurile 6 și 7 din play-out scapă de retrogradare, iar ocupanta locului 8 (ultimul),  va participa la un baraj. Astfel, Chindia Târgoviște va disputa pe 9 și 12 august barajul de menținere / promovare în Liga 1 cu ocupanta locului 3 din play-off-ul Ligii 2, CS Mioveni.

Fanii lui Dinamo se bucură că vor și în sezonul viitor echipă în Liga 1

Ce se întâmplă din sezonul viitor în urma deciziei Comitetului Executiv

Începând cu sezonul viitor, vor retrograda direct două echipe, locurile 15 şi 16, în timp ce echipele clasate pe locurile 13 şi 14 vor susţine meciuri de baraj cu ocupantele locurilor 3 şi 4 din Liga a 2-a. Astfel că există posibilitatea să retrogradeze nu mai puţin de patru echipe la finalul sezonului.

În formula cu 14 echipe, ultimele două clasate retrogradau direct, iar echipa de pe locul 12 (sau 6 din play-out) susținea barajul de menţinere / promovare cu echipa de pe locul 3 din Liga a 2-a.

Clasamentul Ligii 1, ediția 2019-2020, a fost înghețat conform ierarhiei actuale. (sursă clasamente: LPF)

Urmăriți Impact.ro și pe