Dinamo scapă de retrogradare! Vestea nu-l bucură deloc pe un finanțator din Liga 1

Marian Cărăvan 05.08.2020, 16:45

În fotbalul românesc e pe cale să se ia o decizie oficială care va aduce liniștea în Ștefan cel Mare. Condamnată la retrogradare după votul de ieri al cluburilor din Liga 1, Dinamo are acum șanse mari să evolueze și în sezonul viitor în prima ligă.

Noul format al Ligii 1, la un pas de a fi aprobat. Dinamo se salvează de la retrogradare

E o chestiune de ore până când se va oficializa noul format al Ligii 1. Se pare că deja cluburile din Liga 1 s-au înțeles în privința unui format cu 16 echipe din sezonul 2020-2021. Nu mai puțin de 13 cluburi sunt de acord ca din sezonul viitor să activeze 16 echipe în primul eșalon fotbalistic al țării. Decizia definitivă va fi luată în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a cerut mai multe rânduri trecerea la un sistem cu 16 echipe, astfel că sunt șanse mari ca modificarea să fie făcută.

Trecerea la 16 echipe, în loc de 14 cum sunt acum, ar însemna că în acest sezon nu ar retrograda nimeni direct. Conform regulii în vigoare în acest moment, cu calculul mediei punctelor per meci, aplicabil doar pentru jocurile din play-out, retrogradate ar fi Dinamo și Chindia. Dacă se adoptă sistemul cu 16 echipe, ultima clasată, Chindia Târgoviște, ar urma să dispute un meci de baraj cu ocupanta locului 3 din play-off-ul Ligii 2, CS Mioveni.

Pătimașii fani ai lui Dinamo se vor bucura să afle că echipa lor are șanse să rămână în Liga 1

Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, e dușmanul lui Dinamo

Liga 1 cu 16 echipe ar aduce un play-off cu șase formații, ca și până acum, iar în play-out ar fi 10 echipe. Cea mai bună echipă din play-out va juca un baraj cu echipa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League, pentru a fi stabilită ultima reprezentantă în această competiție europeană.

„Nu am nimic împotriva ideii de 16 echipe dacă cluburile din Liga 1 agreează această variantă. Întotdeauna voi susține regulile unei opțiuni democratice, iar situația de criză generată de COVID-19 poate determina inclusiv această măsură”, a fost mesajul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, pentru GSP.

În acest an, din Liga 2 vor promova UTA și FC Argeș, iar CS Mioveni va juca un baraj, pe 9 și 12 august, cu ultima clasată din Liga 1, Chindia Târgoviște.

FC Botoșani a fost singurul club care s-a opus modificării formatului Ligii 1, patronul Valeriu Iftime susținând că nu e de acord cu schimbarea, dacă ea se face pentru a o ajuta pe Dinamo.

Urmăriți Impact.ro și pe