De ce să nu ţii niciodată parfumurile în baie. Nici prin cap nu ţi-ar fi trecut aşa ceva

Iancu Andreea, Anca Manolica 20.01.2022, 19:07
De ce să nu ţii niciodată parfumurile în baie. Nici prin cap nu ţi-ar fi trecut aşa ceva

Oricine are măcar un parfum în sertarul său. Mulți dintre noi ne-am obișnuit însă să depozităm parfumurile în baie, un gest care, spun specialiștii, nu este deloc unul inspirat. Se pare că sticluțele cu arome îmbietoare nu au ce căuta, sub nicio formă, în spațiul în care ne igienizăm. Cei care se ocupă de aceste produse recomandă cu totul alte locuri pentru depozitarea parfumurilor.

Motivul pentru care nu trebuie să ții parfumurile în baie

Chiar dacă obișnuim să ne bucurăm de aromele seducătoare ale parfumurilor pe care le deținem, mulți dintre noi facem o greșeală neașteptată. Se pare că depozitarea lor într-un spațiu precum baia nu este deloc recomandată de către specialiști. Aceștia explică și de ce nu e bine să ții parfumurile în baie și care sunt spațiile de depozitare ideale pentru sticluțele de parfum.

Explicația este una simplă. Căldura și umezeala din baie fac ca uleiurile ce conferă mirosurile specifice parfumurilor să își modifice structura, ducând astfel la modificarea aromelor parfumului. Totodată, specialiștii în cosmetice recomandă ca nici produsele de machiaj să nu fie depozitate în spații unde umezeala și aburul sunt prezente. În cazul acestora din urmă, ele pot duce la probleme ale tenului. Cele mai sigure locuri pentru așezarea parfumurilor este în încăperi răcoroase, aflate departe de bătaia directă a soarelui.

Motivul pentru care să nu ții niciodată parfumurile în baie
Baia nu ar trebui să fie spațiu pentru depozitarea parfumurilor

Ce ar trebui să faci cu testerele de parfum. Nu le vei mai arunca de acum încolo

Cu siguranță, după o vizită într-o parfumerie sau un magazin specializat care comercializează astfel de produse, pleci cu o mulțime de testere. În încercarea de a descoperi aromele preferate de tine, vei avea nevoie de multe bucăți de hârtie pe care să pulverizezi parfumuri. Mirosurile seducătoare ajung adesea la coșul de gunoi, însă acest lucru s-ar putea schimba data viitoare.

Puțini știu ce truc simplu poți folosi, după ce ai petrecut timpul într-un magazin în care ai testat parfumuri. Dincolo de faptul că te vei bucura să afli ultimele tendințe în materie de arome, vei putea să iei cu tine acasă aceste arome. Ele sunt ideale dacă îți place să împrospătezi anumite locuri ale casei, dar și să parfumezi hainele. Dacă nu ți-ai putut permite încă să îți cumperi un parfum, alege să folosești testerele pentru rufele proaspăt spălate.

Tot ceea ce trebuie să faci este ca, la următoarea spălare, să așezi hainele împachetate în șifonier și să adaugi bucățile de hârtie parfumată printre ele. Acestea se vor impregna de aroma parfumului și vor fi proaspete pentru mai mult timp. Vei descoperi că acesta este trucul tău preferat dintre toate. Unde mai pui că nici nu vei mai cheltui bani pentru balsamuri parfumate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...