Cum să ai haine moi și catifelate fără să folosești balsam de rufe. Sunt cele mai eficiente metode

Cătălina Burghelea 08.12.2021, 12:26
Cum să ai haine moi și catifelate fără să folosești balsam de rufe. Sunt cele mai eficiente metode

Pentru haine moi și catifelate este greu să rezistăm senzației plăcute a balsamurilor de rufe. Cu toate acestea, soluțiile din comerț pot conține substanțe chimice dăunătoare sănătății și mediului. Iată câteva alternative naturale și ecologice la balsamurile convenționale pentru rufe, care sunt eficiente și la înmuierea hainelor.

7 trucuri geniale pentru haine moi și catifelate, fără să folosești balsam de rufe

În acest articol, variantele naturale pentru rufe moi și catifelate pe care vi le dezvăluim sunt atât eficiente, cât și ieftine. Acest lucru nu numai că permite să nu te expui la riscurile componentelor chimice, dar este și o soluție ecologică. Prosoapele de bucătărie, de față și corp, cearșafurile și hainele vor fi moi și catifelate la atingere cu aceste ingrediente naturale.

1. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un înlocuitor excelent pentru balsamul de rufe. Adaugă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în detergentul de rufe pentru mașina de spălat, apoi activează un ciclu normal de spălare. Dacă speli la mână, presară bicarbonatul de sodiu într-un lighean cu apă caldă și apoi scaldă hainele pe care vrei să le înmoi în acest praf alb. În plus, poți profita și eficiența bicarbonatului adaugându-l și în apa de clătire de la mașina ta de spălat.

2. Suc de lămâie

Dacă sucul de lămâie poate înlocui balsamul de rufe este datorită capacității sale de a dizolva varul care „întărește” textura hainelor. Pentru a face acest lucru, pur și simplu toarnă sucul de la o lămâie în sertarul pentru detergent. Sucul de lămâie va lăsa și un parfum subtil pe rufe.

3. Bicarbonat de sodiu amestecat cu ulei esențial

Este evident mai plăcut să îmbini capacitatea de catifelare a pudrei de uz casnic cu mirosurile plăcute ale uleiurilor esențiale. Pentru a obține acest amestec, dizolvă trei lingurițe de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de litru de apă distilată. Amestecă, apoi adaugă 20 de picături de ulei esențial de lavandă, eucalipt ec., în funcție de preferințe. La final toarnă o jumătate de pahar din această soluție în sertarul pentru balsamul de rufe și bucură-te de rezultat.

Albirea rufelor cu bicarbonat de sodiu

4. Oțet alb

Pregătește un lighean cu apă călduță în care vei dilua o jumătate de pahar de oțet alb, apoi vei înmuia în el hainele pe care vrei să le speli. Lasă să acționeze peste noapte. Pentru spălarea la mașină, tot ce trebuie să faci este să torni puțină soluție în compartimentul pentru balsam.

5. Aburul de la fierul de călcat

Îți poți înmuia cearșafurile, hainele și prosoapele cu aburul de la fierul de călcat. Reține, totuși, că singurele textile care sunt expuse la fier sunt inul și bumbacul.

6. Minge (bilă) pentru mașina de spălat

Mingile de spălat și mingile de tenis au avantajul de a absorbi electricitatea statică și de a împiedica lipirea hainelor. În plus, fac posibilă baterea fibrelor rufelor în special în timpul uscării, pentru a catifela rufele.

7. Oțet alb și ulei esențial de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai este o modalitate excelentă de a completa efectul de catifelare al oțetului alb. Și din motive întemeiate, are proprietăți antibacteriene și antiseptice, care fac din această combinație un balsam de neegalat. Pentru a profita de el, fă un amestec din părți egale de oțet alb și apă în care vei dilua 10 până la 15 picături de ulei esențial de arbore de ceai.

Datorită acestor rețete naturale, te vei bucura de lenjerie curată, parfumată și moale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...