De ce este important meciul cu Austria din Liga Națiunilor. Ce rușine vor să evite „tricolorii”

Marian Cărăvan 14.10.2020, 12:00
De ce este important meciul cu Austria din Liga Națiunilor. Ce rușine vor să evite „tricolorii”

România dispută în această seară o nouă partidă din Liga Națiunilor. „Tricolorii” vor întâlni Austria, la Ploiești, dar miza confruntării este mai mult decât obținerea celor trei puncte.

De ce este important meciul cu Austria din Liga Națiunilor

Dacă este să ne luăm după rezultatul din tur, de pe 7 septembrie, când România învingea Austria la Klagenfurt, „tricolorii” nu ar trebui să-și facă griji pentru meciul de la Ploiești. Numai că acum reîntîlnesc Austria într-un context special. România vine după două înfrângeri consecutive, care au însemnat spulberarea tuturor șanselor de a ajunge la turneul final EURO 2020, precum și o umilință în Norvegia. Vine a treia înfrângere la rând, în meciuri oficiale? Tocmai asta vor să evite „tricolorii”.

Au trecut 24 de ani de la acest record negativ al echipei naționale, care a suferit trei înfrângeri consecutive chiar la un turneu final de Campionat European. Se întâmpla în 1996, la numai doi ani de la fabuloasa reprezentație de la Mondialul din America. De data aceasta, „tricolorii” au părăsit terenul învinși trei meciuri la rând: 0-1 cu Franța, 1-2 cu Spania și 0-1 cu Bulgaria, în Grupa B de la Europeanul din 1996.

În această seară, cei ce alcătuiesc acum echipa națională nu își doresc să ajungă în situația tricolorilor de acum 24 de ani. A treia înfrângere la rând poate fi evitată  la Ploiești, unde România întâlnește Austria, în Liga Națiunilor.

De ce este important meciul cu Austria din Liga Națiunilor. Ce rușine vor să evite „tricolorii”

Mirel Rădoi este apărat de Mihai Stoichiță

Deși și-a început bine mandatul de selecționer, Mirel Rădoi și-a găsit rapid contestatari, și nu puțini, după înfrângerile cu Islanda și Norvegia. Totuși, un oficial al Federației Române de Fotbal îi ține partea selecționerului. Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, îi dă credit selecționerului.

„Eu am încredere şi în cei care sunt acum şi în cei care vor juca cu Austria şi eu cred că simbioza asta într-un viitor nu prea îndepărtat va da roade.

Dacă nu avem răbdare o să ne autodistrugem permanent, o să ne schimbăm antrenorii permanent, lucru cu care eu nu sunt de acord.

Fraza cu să nu luăm multe (n.r. – cu Austria), aparţinându-i domnului Rădoi, este o frază probabil de stimul pentru jucătorii lui şi nu este o frază care să fie adresată tuturor, e o frază care creeze o stare de spirit la echipa naţională mare, care probabil va fi trezită de aceste cuvinte, pentru că uneori trebuie să-i mai şi dojeneşti, nu să-i pupi tot timpul.

Copilul trebuie pupat în somn, la fel şi fotbalistul. A fost o stratagemă a lui Rădoi pentru a-şi mobiliza echipa pentru meciul cu Austria”, a spus Mihai Stoichiță.

Meciul România – Austria va fi în această seară, de la ora 21:45, în format live blog pe Impact.ro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe